De herfst mag dan een mooie tijd van het jaar zijn, maar wanneer de bomen hun bladeren verliezen, komt er nog een karweitje bij: u moet uw gazon, goten en tuinpaden schoonmaken om te voorkomen dat bladeren zich vastzetten en schade veroorzaken. Om dit te doen, moet u misschien een elektrische bladblazer aanschaffen. Ze zijn efficiënt, milieuvriendelijk en gemakkelijk in het gebruik. Er zijn vele modellen op de markt. Deze gids is er om u te helpen ze te sorteren en de juiste elektrische bladblazer voor uw behoeften te vinden.
elektrische bladblazer

Beste elektrische bladblazers (Beoordelingen & Tests) van 2022

Einhell Power X-Change 3433533

De beste elektrische bladblazer in 2022
Einhell Power X-Change bladblazer
Als u kleine ruimtes hebt die u snel en gemakkelijk wilt schoonmaken, is de Einhell Power X-Change 3433533 een lichtgewicht en comfortabele optie. Hij maakt weinig lawaai, is comfortabel, heeft een lange batterijlevensduur en is uiterst gemakkelijk in het gebruik.

Bekijk de dagprijs

De Einhell Power X-Change 3433533 is een accu bladblazer die wordt geleverd met een 18V accu en lader. Het maakt gebruik van Power X technologie. Het duurt 40 minuten om de batterij volledig op te laden en de maximale gebruikstijd bedraagt 240 minuten. In werkelijkheid zult u veel minder krijgen dan dat. Het voordeel van de Power X-Change batterijen van Einhell is dat ze drie batterijniveau-indicatoren hebben, zodat u altijd weet hoeveel stroom er nog over is.

Het ontwerp is ultralicht en dit model is ontworpen met het oog op efficiëntie en gebruiksgemak. Vooral omdat de Softgrip-handgreep en het lange mondstuk helpen om de spieren tijdens het gebruik zo min mogelijk te belasten. Qua prestaties is dit geen Thunderbolt. U zult een maximale luchtstroom hebben van slechts 105 m³/h. Dit is laag, maar meer dan genoeg om droge bladeren te verwijderen.

Ryobi OBL1820S ONE+

De beste instapmodel elektrische bladblazer
Ryobi OBL18JB ONE+
De Ryobi OBL1820S is een zeer lichte elektrische bladblazer. Het maakt deel uit van Ryobi’s ONE+ reeks snoerloos tuingereedschap. Dit instapmodel is perfect voor het vegen van bladeren van harde oppervlakken en gazons.

Bekijk de dagprijs

Ten eerste is het belangrijk te weten dat de Ryobi OBL1820S elektrische bladblazer deel uitmaakt van de ONE+ reeks snoerloze tuingereedschappen. Dus als u al een ONE+ toestel bezit, zal de batterij uitwisselbaar zijn met de Ryobi OBL1820S. Dit is heel handig, want u hoeft geen tweede batterij te kopen voor meer gebruiksduur. De Ryobi OBL1820S ONE+ gebruikt een 4,0 Ah accu. De accu van de Ryobi OBL1820S ONE+ is verbeterd ten opzichte van de vorige modellen. Nu heeft de batterij meer vermogen, een langere levensduur en een grotere duurzaamheid. Je zult niet snel een nieuwe batterij nodig hebben.

Het hogesnelheidsmondstuk op deze elektrische bladblazer levert een luchtstroom van 245 km/u, wat behoorlijk indrukwekkend is voor een bladblazer van deze grootte en prijs. Het is ook een zeer licht model met een gewicht van slechts 1,6 kg. Werken met dit gereedschap zal heel comfortabel zijn. Dit instapmodel elektrische bladblazer is niet alleen licht en comfortabel, maar ook draagbaar dankzij de snoerloze werking.

Einhell Power X-Change 36V

De beste premium elektrische bladblazer
Einhell Power X-Change 36V
Als u op zoek bent naar een krachtige bladblazer op accu om gemakkelijk bladeren en afval in uw tuin op te ruimen, dan is de Einhell Power X-Change 36V de perfecte keuze.

Bekijk de dagprijs

Ten eerste moet worden opgemerkt dat dit model wordt geleverd met 2 batterijen en 2 laders. Om te kunnen werken, heeft de Einhell Power X-Change 36V twee 18V Power X-Change accu’s nodig. Met deze twee lithiumbatterijen biedt de Einhell Power X-Change 36V een maximale luchtstroom van 816 m³/uur gedurende maximaal 40 minuten bij de laagste luchtsnelheid. Dankzij de elektronische snelheidsregeling kan de blaaskracht naar behoefte nauwkeurig worden gemanipuleerd.

Dankzij de soft grip handgreep ligt deze Einhell accu bladblazer zowel comfortabel als veilig in de hand voor optimaal gebruiksgemak. Bovendien maakt een geïntegreerde schouderriem het werken bijzonder comfortabel en ontlast het de gebruiker.

Black+Decker BEBL185-QS

De beste elektrische bladblazer met snoer
Black+Decker BEBL185-QS
De Black+Decker BEBL185-QS elektrische bladblazer is ideaal voor het snel en efficiënt verwijderen van bladeren van uw voordeur, oprit of achtertuin. Hij is verrassend gemakkelijk te gebruiken, ondanks zijn zware gewicht.

Bekijk de dagprijs

Met een luchtsnelheid tot 190 km/u en een krachtige luchtstroom maakt deze elektrische bladblazer het mogelijk bladeren en afval snel op te ruimen. Bovendien kan de eenheid dankzij het ontwerp van de axiale ventilator in recordtijd een groot volume bladeren verplaatsen (12,7 m3/min). Deze efficiëntie wordt nog versterkt door zijn motor van 1850 W. En dankzij de twee snelheidsinstellingen kunt u voor elke klus de juiste blaassnelheid kiezen.

Dit model met snoer is ideaal voor het schoonmaken buitenshuis, zoals in de tuin, op het terras, in de schuur en in de garage, om de ruimte het hele jaar door schoon en netjes te houden. Hoewel hij een beetje zwaar is, is het ontwerp van de Black+Decker BEBL185-QS toch relatief compact en daardoor gemakkelijk te gebruiken. Ook de ergonomische handgreep wordt op prijs gesteld.

Makita DUB362

Makita DUB362
De DUB362 is ontworpen als de krachtigste snoerloze blazer, die concurrerende modellen overtreft.

Bekijk de dagprijs

Aangedreven door twee 18V Li-ion batterijen in serie om het krachtige 36V DC motoraandrijfsysteem aan te drijven.

De verbeterde hoek van de framehandgreep zorgt voor een optimale hoek tussen de zuigmond en de vloer voor een efficiënte reiniging.

  • XPT-technologie: beschermt de machine in ongunstige omstandigheden.
  • Antislip handvat voor een meer comfortabele grip.
  • Dit is een zeer populair model, dus het is vrij moeilijk in voorraad te vinden.

Bosch ALS 25

Bosch ALS 25
Verwijder dode bladeren uit uw tuin met de Bosch ALS 25! Deze Bosch ALS 25 tuinblazer met hakselfunctie is een licht en gemakkelijk te gebruiken apparaat. Het handvat is afneembaar, en er is een riem zodat u het over uw schouder kunt dragen. De opvangzak van de ALS 25 heeft een inhoud van 45 liter.

Bekijk de dagprijs

Dit Bosch elektrisch gereedschap heeft een zuigcapaciteit van 800 m³/u en een blaassnelheid van 300 km/u. Houd uw tuin schoon en opgeruimd met de ALS 25 van Bosch!

  • Geluidsreductie tot 75% voor stiller werken.
  • Variabele luchtstroomsnelheid voor verschillende oppervlakken.
  • Er is veel vraag naar dit product en het is niet altijd te koop.

Einhell GC-EL 2500 E

Einhell GC-EL 2500 E
De Einhell elektrische blazer is een krachtig gereedschap en een betrouwbare helper voor tuiniers die hun terreinen en tuinen willen schoonmaken. Door de gereedschapsloze omschakeling van blaas- naar zuigfunctie kan de blazer snel worden aangepast aan de uit te voeren taak.

Bekijk de dagprijs

Met de elektronische snelheidsregeling kunnen de zuig- en blaaskracht nauwkeurig worden ingesteld.

  • Inclusief wieltjes voor gemakkelijker en comfortabeler vervoer.
  • De garantie van een groot merk als Einhell.
  • Hij mist een beetje vermogen, maar het is meer dan genoeg voor gemiddeld gebruik.

Powerplus Varo 3000W

Powerplus Varo 3000W
De Varo ultra elektrische bladblazer is een van de krachtigste op de markt. Hij maakt gebruik van een krachtige 12 ampère motor die in deze bladblazer een hoge luchtstroom van 350 CFM kan genereren.

Bekijk de dagprijs

U krijgt ook een luchtsnelheid van 400 KPH wanneer u deze bladblazer gebruikt om uw tuin schoon te maken. Het belangrijkste kenmerk van deze bladblazer is dat hij een 2-in-1 werkingsmodus heeft. Hierdoor kunt u deze bladblazer gebruiken als blazer en indien nodig ook als stofzuiger.

  • Hoge blaaskracht tot 400 km per uur.
  • Inclusief wieltjes om hem gemakkelijk te verplaatsen.
  • Dit is een weinig bekend merk, maar de kenmerken zijn heel opmerkelijk.

Hoe kiest u een elektrische bladblazer?

Wanneer u overweegt een nieuwe elektrische bladblazer aan te schaffen, moet u met een aantal zaken rekening houden. Het is een grote investering en u wilt niet eindigen met een machine die zijn werk niet goed doet, of zelfs helemaal niet. Dit zijn de belangrijkste criteria die u moet hanteren bij de aanschaf van een elektrische bladblazer.
elektrische bladblazer kiezen

Criterium 1: Macht

Vermogen is een belangrijk element om te controleren bij het winkelen. Om het vermogen te bepalen, moet men rekening houden met zowel de luchtsnelheid (km/h) als de luchtstroom (m3/h). De fout die veel mensen maken is te denken dat alleen de luchtsnelheid van belang is. Ja, de lucht zal sneller uit de blaasmond komen, maar hoe meer bladeren er zijn, hoe meer kracht de blazer moet leveren. Een hogere snelheid betekent niet dat er meer kracht is om de bladeren te blazen, het betekent alleen dat de lucht er sneller uitkomt.

De hoeveelheid lucht die uit de blaaspijp stroomt, bepaalt hoe ver de elektrische bladblazer de bladeren in een bepaald gebied duwt. Beide waarden zijn nodig om de klus zo snel en efficiënt mogelijk te klaren. Te veel snelheid en te weinig bestreken oppervlakte betekent meer tijd kwijt zijn met werken. Het omgekeerde is ook niet ideaal.

Criterium 2: Bedraad of snoerloos

Elektrische bladblazers worden gecategoriseerd op basis van hun stroomvoorziening. Zo zijn er elektrische bladblazers met snoer en andere die snoerloos zijn. De noodzaak om een netsnoer aan te sluiten kan sommige gebruikers afschrikken die zich beperkt voelen in hun bewegingen. Uiteraard zijn modellen met snoer niet aan te bevelen voor mensen met grote eigendommen. Als u echter overal in uw woning toegang hebt tot een stopcontact, zelfs midden in de tuin, kunnen elektrische bladblazers met snoer nuttig zijn.

Moderne accu-aangedreven blazers zijn licht, sterk, opmerkelijk stil en geven bijna geen trillingen af. Het grootste nadeel van dit type elektrische bladblazer is echter de actieradius. Het is het beste om een reservebatterij bij de hand te hebben, hoewel de beste snoerloze elektrische bladblazers een bereik hebben van 30-50 minuten.

Criterium 3: Handheld of rugzak

Voor een kleine achtertuin, tuin, of om een terras of patio schoon te maken, is een handblazer het beste. Dit is een type elektrische bladblazer die licht is en gemakkelijk kan worden opgeborgen in een garage zonder veel ruimte in beslag te nemen. Hoewel het minder krachtig is en de hoeveelheid werk die het kan doen beperkt is.

Voor grote gazons en tuinen wordt een elektrische bladblazer met rugzak aanbevolen. Het kan een beetje zwaar zijn, maar mobiliteit en comfort worden geboden door riemen. Hoewel comfort een relatief begrip is, is het gemakkelijker om een blazer op de rug te dragen dan om een werktuig van 2 tot 4 kg langer dan een uur vast te houden. Deze rugzakventilatoren zijn duur en zijn bedoeld voor professioneel gebruik. Sommige modellen zijn zo krachtig dat ze gemakkelijk sneeuw kunnen ruimen.

Criterium 4: Geluidsniveau

In vergelijking met een thermische bladblazer maakt een elektrisch model veel minder lawaai aan de basis. Sommige zijn echter stiller dan andere. Als u dus wilt weten hoe luid een elektrische bladblazer is, kijk dan naar het geluidsniveau van de eenheid waarin u geïnteresseerd bent. U wilt geen problemen met uw buurman die klaagt telkens wanneer u aan uw gazon werkt, uw dakgoot schoonmaakt of gewoon stof uit uw garage blaast. Je wilt ook niet iemand wakker maken die nog in het huis slaapt. Voor de meeste woonwijken doet het geluidsniveau er tot een bepaalde tijd niet toe.

Criterium 5: Omvang en gebruikscomfort

Wanneer we het over de grootte hebben, moeten we rekening houden met zowel de grootte van het gebied dat moet worden schoongemaakt als de grootte van de elektrische bladblazer. Als algemene regel geldt: hoe groter het te reinigen oppervlak, hoe groter de machine moet zijn. Het gaat dus allemaal om gemak. Als u slechts een klein oppervlak wilt schoonmaken, hebt u waarschijnlijk alleen een blazer met een kleine motor nodig, die het gewicht en de grootte van de machine helpt beperken, bij voorkeur een model met snoer. U hebt niet alleen een lichtere machine, maar u zult hem waarschijnlijk ook slechts korte tijd gebruiken.

Hoe onderhoud ik een elektrische bladblazer?

elektrische bladblazer onderhouden
Bladblazers zijn een van de nuttigste en meest praktische draagbare werktuigen voor uw tuin. Het gereedschap wordt gewoonlijk gebruikt om afval, zoals dode bladeren of grasmaaisel, weg te blazen. Bladblazers moeten ook regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. Doet u dit niet, dan wordt uw gereedschap gevoeliger voor schade en verliest het langzaam zijn doeltreffendheid.

Een elektrische bladblazer heeft minder onderdelen en is gemakkelijker te onderhouden dan een thermische bladblazer. Hieronder volgt de algemene procedure (hoewel er variaties tussen de modellen kunnen zijn):

  • Ruim puin op: Controleer uw bladblazer en kijk of er puin op ligt. Als u een luchtcompressor hebt, kunt u die gebruiken om vuil uit moeilijk bereikbare plaatsen te blazen.
  • Maak de buitenkant van uw machine schoon: U kunt zeep gemengd met warm water gebruiken om de buitenkant van uw elektrische bladblazer schoon te maken. Spuit een schone doek in met de oplossing en veeg de buitenkant van de elektrische bladblazer schoon, maar blijf uit de buurt van de motor. U kunt ook een allesreiniger gebruiken die in de winkel verkrijgbaar is. Vergeet niet de gereinigde plek goed af te drogen.
  • Onderhoud van het netsnoer: Als u een bladblazer met snoer hebt, controleer dan zorgvuldig het netsnoer dat u gebruikt. Het mag op geen enkele manier beschadigd zijn. Als de kabel om welke reden dan ook beschadigd is, moet u hem vervangen.
  • Onderhoud van de accu: Als u een bladblazer op accu gebruikt, moet u er goed voor zorgen. Elke oplaadbare batterij verliest zijn efficiëntie wanneer hij wordt opgeladen. Om hem langer mee te laten gaan, moet je hem alleen opladen als je hem echt nodig hebt.

Als u merkt dat de elektrische bladblazer niet goed werkt of dat er een intern probleem lijkt te zijn, onder andere met de motor, kunt u hem het beste door een vakman laten nakijken. U kunt ook de fabrikant bellen om te zien of hij een reparatiecentrum of servicegebied bij u in de buurt heeft.

De verschillende soorten elektrische bladblazers

Er zijn twee hoofdtypen elektrische bladblazers: die met snoer die op het stopcontact worden aangesloten en die zonder snoer die op een accu werken. Kiezen tussen de twee kan een lastige beslissing zijn. Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, volgt hier wat u over elk moet weten.

Elektrische bladblazer met snoer

Elektrische bladblazer met snoer
Een elektrische bladblazer met snoer is een buiten- en tuingereedschap voor het wegblazen van bladhopen en ander licht afval. Om te kunnen werken moet het apparaat worden aangesloten op een huishoudelijk stopcontact.

De voordelen: met elektrische bladblazers met snoer kunt u zo lang werken als u wilt, zonder het risico dat de accu leeg raakt. Zolang er stroom is, kun je werken.

Nadelen: Een van de meest frustrerende dingen aan bladblazers met snoer is de kabel. Je hebt geen volledige bewegingsvrijheid tenzij je een of meer verlengsnoeren gebruikt.

Voor wie is het? Een elektrische bladblazer met snoer is geschikt voor mensen met een kleine tuin of gazon. Het is ook het ideale alternatief voor wie hetzelfde vermogen wil als een thermische bladblazer, maar zonder het ongemak van schadelijke brandstofdampen.

Draadloze elektrische bladblazer

Draadloze elektrische bladblazer
Een snoerloze elektrische bladblazer is een type elektrische bladblazer dat werkt op een oplaadbare batterij, meestal lithium.

De voordelen: Draadloze elektrische bladblazers zijn stiller, milieuvriendelijker en vergen minder onderhoud. Maar het grootste voordeel van dit type elektrische bladblazer is de bewegingsvrijheid die hij biedt.

Nadelen: Snoerloze elektrische bladblazers hebben een beperkte werktijd door de accu, waardoor ze niet geschikt zijn voor grote en lange klussen.

Voor wie is het? Als u een grote tuin hebt of veel bladeren moet verwijderen, maar geen snoer wilt dat in de knoop kan raken en uw bewegingsvrijheid kan beperken, dan is een snoerloze elektrische bladblazer iets voor u.

Elektrische bladblazer of thermische bladblazer

Elektrische bladblazer

Elektrische bladblazers worden aangedreven door elektriciteit, hetzij via een elektrisch snoer, hetzij via een accu. Zoals u zich kunt voorstellen, zijn de opties met snoer eigenlijk alleen geschikt voor kleine tuinen of voor wie de bladblazer maar één keer per jaar gebruikt. Bladblazers op batterijen zijn veel veelzijdiger, maar u moet niet vergeten de batterij op te laden.

In het algemeen zijn elektrische bladblazers niet zo krachtig als hun thermische neven, hoewel sommige snoerloze opties de neiging hebben om in de buurt te komen. Gelukkig hebben de meeste huiseigenaren geen superkrachtige bladblazer nodig.

Elektrische bladblazers zijn over het algemeen veel stiller dan hun thermische tegenhangers. Aan de andere kant maken ze nog wel wat lawaai, maar het zou geen probleem moeten zijn om aan geluidsbeperkingen te voldoen. Merk tenslotte op dat elektrische bladblazers bijna altijd lichter zijn dan verbrandingsmodellen. Modellen op batterijen zijn echter zwaarder dan modellen met snoer.

Thermische bladblazers

Thermische bladblazers kunnen overal komen, zolang er brandstof in de tank zit. Ze worden niet bijeengehouden door een snoer en hebben geen batterij om op te laden. U moet echter wel brandstof kopen, maar niet veel, vooral als u uw machine alleen in de herfst gebruikt. Thermische bladblazers zullen bijna altijd de krachtigste optie zijn. Het is duidelijk dat hoe groter de thermische bladblazer is die u koopt, hoe krachtiger hij zal zijn.

Draagbare thermische bladblazers zijn geschikt voor de meeste huiseigenaars, maar zijn de minst krachtige optie. Rugzakblazers en thermische bladblazers op wielen zijn veel krachtiger, maar ze zijn moeilijker te hanteren en te verplaatsen.

Het lawaai van een thermische bladblazer kan problemen veroorzaken in gebieden met geluidsbeperkingen. In het algemeen zijn thermische bladblazers zwaarder dan elektrisch aangedreven modellen. Uiteraard is er het gewicht van de motor, maar ook het gewicht van de brandstof.

Conclusie

Welk type bladblazer u kiest, hangt vooral af van de grootte van het gebied dat u regelmatig moet schoonmaken. Als uw tuin klein tot middelgroot is, wordt een elektrische bladblazer aanbevolen. Anderzijds, als uw tuin of gazon groot is, moet u misschien kiezen voor een thermische bladblazer. Over het algemeen zijn elektrische bladblazers echter bedoeld voor huishoudelijk gebruik, terwijl een thermisch model het meest geschikt is voor professioneel gebruik.

5 voordelen van een elektrische bladblazer

elektrische bladblazer voordelen
1- Milieuvriendelijker en gezonder

Het belangrijkste voordeel van een elektrische bladblazer is de afwezigheid van schadelijke gasemissies. De door thermische bladblazers uitgeademde dampen kunnen immers irriterend en schadelijk voor de gezondheid zijn, en bijdragen tot de vervuiling van de omgeving. Aangezien elektrische bladblazers op netstroom of batterijen werken, produceren zij geen rook of schadelijke uitlaatgassen.

2- Gemakkelijker te hanteren

Een ander voordeel van elektrische bladblazers is hun relatief lage gewicht. Krachtige accu’s kunnen veel gewicht toevoegen, maar zelfs de zwaarste elektrische blazers wegen vaak minder dan de lichtste thermische modellen. Het slepen van een zware bladblazer door een grote tuin kan lastig zijn. Gelukkig zijn elektrische bladblazers licht en gemakkelijk mee te nemen, vooral snoerloze modellen.

3- stiller

Elektrische bladblazers zijn ook stiller, aangezien de enige geluidsbron de ventilator is. Thermische modellen produceren geluid van zowel de ventilator als de gasmotor, dus zijn ze doorgaans veel luider. Een snoerloze elektrische bladblazer, bijvoorbeeld, is de ideale oplossing voor vakmensen die in stedelijke gebieden werken en voor huiseigenaren die hun buren niet tot last willen zijn.

4- Heeft meer functies

De nieuwste snoerloze elektrische bladblazers profiteren van diverse innovaties die de prestaties helpen optimaliseren: onmiddellijke start, regeling van de ventilatorsnelheid of een boost-modus die de blazersnelheid voor korte perioden optimaliseert. Bovendien betekent de afwezigheid van een benzinemotor minder onderhoud – geen reparaties of controles meer. En op lange termijn is een blazer op batterijen voordeliger voor professionals en huiseigenaars.

5- Veelzijdiger

Een ander voordeel van de elektrische bladblazer is dat u altijd een keuze hebt wat betreft het vermogen. U zult ook genieten van de vrijheid om overal te werken, vooral met elektrische bladblazers. U bent niet beperkt tot de lengte van het netsnoer.

De verschillende merken van elektrische bladblazers

Naar onze mening zijn de beste merken van elektrische bladblazers in 2022:

Black+Decker

Dit is de wereldleider op de markt van elektrische bladblazers. De catalogus bevat zowel elektrische modellen met snoer als elektrische modellen met accu. Sommige elektrische bladblazers van Black+Decker maken deel uit van een serie die Leaf Hog heet. De elektrische bladblazers van Black+Decker worden gekenmerkt door hun extreme lichtheid.

DeWalt

DeWalt is een dochteronderneming van BLACK+DECKER. DeWalt maakte naam met de verkoop van houtbewerkingsmachines vanaf 1923. Sindsdien heeft het zijn catalogus uitgebreid tot meer dan 1.000 gereedschappen en accessoires van allerlei aard, met inbegrip van high-end doe-het-zelf en elektrisch tuingereedschap dat in 1992 op de markt werd gebracht. DeWalt elektrische bladblazers zijn robuust en bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Het is een merk dat synoniem is met betrouwbaarheid bij huiseigenaren en professionals.

Husqvarna

Husqvarna is een fabrikant van elektrisch gereedschap en apparatuur met een lange geschiedenis. Het werd aan het eind van de 17e eeuw gesticht. Sinds de productie van de eerste grasmaaier in 1918 is Husqvarna uitgegroeid tot een wereldmarktleider op het gebied van elektrisch gereedschap voor buitenshuis, waaronder elektrische trimmers, kettingzagen en bladblazers. Qua prijs zitten de Husqvarna bladblazers in het midden/top segment.

Ryobi

Ryobi, of meer precies Ryobi Seisakusho Co, Ltd. is een Japanse onderneming die in 1943 is opgericht. Het bedrijf betrad de markt als fabrikant van spuitgietproducten en breidde zijn portefeuille vervolgens uit met bouwgereedschap, -apparatuur en -materialen, drukapparatuur en doe-het-zelf/tuingereedschap. De elektrische bladblazers van Ryobi zijn instapmodellen uit het midden- en topsegment. Vrijwel elk type elektrische bladblazer is te vinden in de Ryobi catalogus, inclusief modellen met en zonder snoer.

Stihl

Stihl is een bedrijf dat in 1926 is opgericht door Andreas Stihl. Het Duitse bedrijf is gespecialiseerd in draagbare krachtapparatuur voor buiten. Stihl heeft waarschijnlijk de meest uitgebreide catalogus van bladblazers. Er zijn zowel thermische als elektrische modellen. In het algemeen zijn de elektrische bladblazers van Stihl middenklasse tot topklasse modellen. Dit betekent dat ze duur zijn, maar u krijgt waar u voor betaalt in termen van duurzaamheid, prestaties en betrouwbaarheid.

Hoeveel kost een elektrische bladblazer?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 50 tot € 80
  • Middenklasse: € 80 tot € 120
  • Top of the range: + meer dan €120

Tips

Gebruik de juiste blaaskracht

Bij veel elektrische bladblazers kunt u kiezen tussen verschillende vermogensniveaus. Kies de lagere blaaskracht voor gebieden waar niet veel bladeren liggen, want te veel kracht kan ze verder laten vliegen dan verwacht. U moet het maximale vermogen alleen gebruiken op gebieden met een hoge bladdichtheid. Merk ook op dat het vereiste vermogen ook zal afhangen van het soort oppervlak waarop u gaat werken. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijker om droge bladeren op droog beton schoon te maken dan natte bladeren op een overwoekerd gazon.

Bescherm uzelf bij het gebruik van een elektrische bladblazer

Denk eraan oog- en oorbescherming te dragen bij het blazen van bladeren. Kleine stokjes, bladeren en ander afval kunnen gemakkelijk in de ogen terechtkomen, en bladblazers produceren tussen 60 en 75 decibel, wat door sommigen niet alleen als storend lawaai wordt beschouwd, maar ook het gehoor kan beschadigen na langdurige blootstelling.

Indien mogelijk, wacht tot de natte bladeren opgedroogd zijn

Met een elektrische bladblazer zijn droge bladeren gemakkelijker te verwijderen dan natte. Test het vochtgehalte van een stapel bladeren door uw blazer op de onderkant te richten. Als het nauwelijks beweegt, kunt u beter een ander klusje doen en de volgende dag terugkomen.

Plan waar u uw bladeren wilt laten landen

Leg een dekzeil op de aangewezen plek om de bladeren te laten vallen, zodat u ze naar uw composthoop kunt brengen als u klaar bent. Als u ze rechtstreeks in een bebost gebied of composthoop blaast, doe dat dan in delen. Verzamel de bladeren in het aangewezen gebied en maak vervolgens secties van bladeren die 2 meter uit elkaar liggen.

Wees slim met een elektrische bladblazer

Een elektrische bladblazer is in de eerste plaats ontworpen om de meeste bladeren op een gazon op te vangen tot een grote hoop, die u ofwel op een zeil legt of met de hand weggooit. Verwacht niet dat u met een elektrische bladblazer elk blaadje van uw gazon kunt blazen. Het zal je gek maken. Probeer niet te kieskeurig te zijn. U kunt verder schoonmaken met een hark.

FAQ

Hoe berg ik mijn elektrische bladblazer goed op?
Het opbergen van uw bladblazer op een veilige plaats na elk gebruik is belangrijk om uw machine vele jaren in goede staat te houden. Als u uw blazer hebt schoongemaakt en u wilt hem opbergen, overweeg dan het volgende:

  • Als u een elektrische bladblazer met snoer hebt, is het netsnoer waarschijnlijk afneembaar. Als u een elektrische bladblazer met snoer hebt, is het snoer waarschijnlijk afneembaar. U moet het uit uw blazer halen, het goed oprollen en veilig opbergen.
  • Een elektrische bladblazer moet altijd op een droge plaats worden bewaard. Als hij op een vochtige plaats wordt gezet, zal er roest ontstaan en zullen de plastic en rubberen onderdelen sneller slijten. Indien mogelijk, zoek een plaats met een lage vochtigheid.
  • Ultraviolette stralen van de zon kunnen de plastic en rubberen onderdelen van uw bladblazer beschadigen, dus vermijd direct contact met zonlicht. Bewaar het apparaat op een schaduwrijke plaats, bij voorkeur in een kleerkast of kast.

Wat is het verschil tussen een tuinstofzuiger en een bladblazer?
Een tuinstofzuiger zuigt bladeren en afval op in een opvangzak, terwijl een elektrische bladblazer wordt gebruikt om bladeren op een hoop op de grond te blazen, zodat u ze daarna gemakkelijk kunt oprapen en weggooien. Sommige modellen zijn 2-in-1 apparaten die kunnen worden gebruikt als blazer en stofzuiger.

Mijn elektrische bladblazer wil niet aan gaan, wat kan ik doen?
Als een elektrische bladblazer niet wil starten, is er waarschijnlijk een probleem met het elektrische systeem. Controleer of de stroomvoorziening goed werkt. U kunt een circuittester gebruiken voor toestellen met bedrading (of iets anders in het stopcontact of verlengsnoer steken om te controleren of het werkt) en een multimeter om de batterij te controleren bij draadloze modellen. Als het niet de stekker of de batterij is, is het probleem waarschijnlijk de aan/uit-schakelaar.

Mijn elektrische bladblazer staat aan, maar blaast geen lucht of blaast niet zo hard als normaal, wat kan ik doen?
Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Ten eerste kunnen stenen en puin in de bladen van de blazer worden gezogen. Beschadigde bladen kunnen de elektrische bladblazer defect maken, waardoor het apparaat geen lucht meer kan blazen. Gebrek aan stroom kan worden veroorzaakt door een beschadigde of lege batterij. Het kan ook te wijten zijn aan een verstopt luchtfilter, waardoor de luchtstroom naar de motor wordt beperkt, wat het vermogen en de prestaties vermindert.

Vergelijkbare berichten