Een meubelstuk gemaakt van euro pallets is alleen comfortabel als de juiste palletkussens worden gebruikt als ondersteuning. Naast de juiste maat is vooral een weerbestendige textuur van belang, zodat de palletkussens lang mooi blijven, ook bij blootstelling aan vocht en fel zonlicht.
Palletkussen

Winnaar van de palletkussen test* 2022

PILLOWS24 palletkussen
PILLOWS24 palletkussen
Kenmerken: onderhoudsvriendelijke palletkussens, waterafstotend materiaal, wasbaar tot 30 graden, afneembare hoezen, 2-delige set met zit- en rugkussens, 15 cm dikke schuimvulling, spanbanden voor bevestiging, 120 x 80 cm + 120 x 40 cm

Bekijk de dagprijs

Palletkussenset: Het palletkussen PILLOWS24 is een set van twee bestaande uit een zitkussen en een rugkussen. De twee kussens zijn ontworpen voor gebruik op een pallet sofa.

Ze zijn gevuld met een 15 centimeter dik schuim en bieden dus een comfortabele zitting die niet snel kuilen vormt, aldus de reviews. Voor de bevestiging zijn speciale spanbanden in de kussens geïntegreerd, die optimaal aan de respectieve pallets kunnen worden bevestigd.

Zo glijden de kussens niet weg wanneer u erop zit. De meeste kopers melden dat u heel goed op de kussens kunt zitten en dat het schuim en de hoezen zeer comfortabel zijn.

De hoezen zijn waterdicht en dus ongevoelig voor vuil en vocht. Als er iets misgaat, kan het met een vochtige doek worden afgeveegd zonder sporen na te laten. Als het regent op de bekleding, is dat ook geen probleem.

Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunnen de deksels worden verwijderd. Daartoe is een ritssluiting geïntegreerd. De fabrikant beveelt aan de hoezen te wassen op een temperatuur van 30 graden Celsius.

De hoezen van de PILLOWS24 palletkussens krimpen niet tijdens het wassen. Dit wordt ook gemeld door talrijke kopers die de kussens bezitten en ze dus al een keer hebben schoongemaakt. Daarna laat je ze gewoon aan de lucht drogen en trek je ze terug over het schuim.

Wat de hardheid betreft, zijn de meeste gebruikers zeer tevreden. Volgens hen houden de palletkussens lang hun vorm en zakken ze niet te snel door. De bestaande hardheid zorgt ook voor een optimale ondersteuning van de rug.

Wat herhaaldelijk uit de beoordelingen naar voren komt, is de goede kwaliteit van de afwerking van de palletkussens van PILLOWS24. De naden van de hoezen zijn netjes gemaakt en de stof heeft een hoogwaardige textuur. De meeste gebruikers zouden ook steeds weer voor de palletkussens van PILLOWS24 kiezen.

Voordelen:

  • comfortabele stoelen
  • vakmanschap van hoge kwaliteit
  • afneembare afdekkingen
  • mogelijkheid om aan de pallet te bevestigen geïntegreerd
  • waterdicht materiaal

Nadelen:

  • geen informatie over UV-bestendigheid beschikbaar

2. sunnypillow pallet kussen opleg set
sunnypillow pallet kussen opleg set
Kenmerken: 2-delige palletkussenset, dicht geweven kussenhoes van polyester, dikke vulling van polyurethaanschuim, met bevestigingsriempjes, gewatteerde overlays, vuil- en waterafstotend, wasbaar op 30 graden Celsius, 120 x 80 cm + 120 x 40 cm

Bekijk de dagprijs

Comfortabele palletkussens: De sunnypillow pallet kussen oplegset bestaat uit een zit- en rugkussen dat gebruikt kan worden op een bankstel gemaakt van Euro pallets. Het zitkussen is 120 centimeter lang en 80 centimeter breed. Het rugkussen daarentegen is even lang en 40 centimeter breed.

Om te voorkomen dat de vulling van polyurethaanschuim wegglijdt, zijn de kussens speciaal gewatteerd. Dit houdt de vulling op zijn plaats en zorgt voor blijvend comfort. De fabrikant beschrijft dat de sunnypillow palletkussen oplegset ontworpen is voor dagelijks gebruik. De meeste klanten bevestigen dat er op lange termijn geen holten ontstaan. Slechts zelden klagen zij dat de kussens snel zompig worden.

De bekleding is waterafstotend en vuilafstotend, maar kan niet worden verwijderd en in de wasmachine worden gewassen. Het hele kussen kan echter in de wasmachine worden gewassen op 30 graden Celsius, mits er geen centrifugeprogramma wordt gebruikt en de wasmachine groot genoeg is.

Bovendien kan de sunnypillow palletkussen-overtrekset comfortabel op de Euro-pallets worden bevestigd door middel van een praktische bevestigingsmogelijkheid. Op die manier glijdt het niet weg wanneer u op de kussens zit. Over het algemeen zijn veel klanten enthousiast over de kussens en beschrijven ze als kussens van goede kwaliteit.

Voordelen:

  • hoogwaardig vakmanschap
  • geschikt voor dagelijks gebruik
  • water- en vuilafstotende bekleding
  • geïntegreerde bevestigingsmogelijkheid
  • aangenaam zitcomfort

Nadelen:

  • Afdekkingen kunnen niet worden verwijderd
  • Geen informatie over UV-bestendigheid beschikbaar

3. sunnypillow palletkussen met afneembare hoes
sunnypillow palletkussen met afneembare hoes
Kenmerken: zit- en rugkussen voor palletbanken, waterafstotend, afneembare hoes van polyester, vulling van koudschuim, UV-bestendig, 15 cm dik, wasbaar op 30 graden Celsius, 120 x 60 + 120 x 40 cm

Bekijk de dagprijs

Zeer comfortabele palletkussens: De sunnypillow palletkussens met afneembare hoes bestaan uit een tweedelige set die bestaat uit een zit- en een rugkussen. De lengte van elk is 120 centimeter, de breedte van de zitting is 60 centimeter en 40 centimeter voor de rugleuning. Volgens de reviews zijn de kussens niet altijd op maat; soms zijn ze enkele centimeters langer dan aangegeven.

Het bijzondere aan deze palletkussens is de vulling, die gemaakt is van koudschuim en daardoor dezelfde ondersteunende eigenschappen heeft als een matras. De hardheid van de zitting is aangenaam en, volgens vele kopers, comfortabel, zodat men graag op de kussens zit. De fabrikant zelf onderscheidt de sunnypillow palletkussens met afneembare hoes, zodat ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

De hoes is UV-bestendig en weert dus zonlicht. Slechts in zeldzame gevallen melden kopers dat de palletkussens vervagen in de zon.

Bovendien is het ook waterafstotend en dus niet gevoelig voor vuil en vocht. Een vlek kan heel gemakkelijk van de polyester bekleding worden verwijderd.

Bijzonder lovend is het feit dat de kussenovertrekken van de sunnypillow palletkussens met afneembare hoes gemakkelijk in de wasmachine kunnen worden gereinigd. Ze worden weer mooi schoon bij 30 graden Celsius, trekken niet krom volgens de reviews en kunnen na afloop gewoon weer op het schuim worden getrokken.

Af en toe bekritiseren mensen dat de schuimvulling stoffig wordt als de kussens worden uitgetrokken. Bij gebruik buitenshuis vonden de kopers dit niet al te problematisch. Mensen met een allergie kunnen deze palletkussens echter beter niet binnenshuis gebruiken.

Voordelen:

  • waterafstotende en UV-bestendige hoes
  • comfortabele vulling van koudschuim
  • de deksels zijn afneembaar
  • zeer robuust materiaal
  • vakmanschap van hoge kwaliteit

Nadelen:

  • zonder bevestigingsmogelijkheid
  • af en toe verschillende grootte
  • Vulling soms stoffig

Pallets kussens kopen – geschikte kussens voor duurzame meubels

De laatste jaren wordt het thema duurzaamheid steeds vaker besproken. Wat meubelen betreft, komt de europallet vaak ter sprake. Inmiddels wordt het niet meer alleen gebruikt voor het opmaken van bedden, maar ook voor ander meubilair en vooral tuinmeubilair.

De meest populaire variant is de pallet bank voor in de tuin of woonkamer. Maar om er comfortabel op te zitten, hebt u de juiste kussens nodig. Gewone kussens voor tuinmeubelen hebben meestal niet de juiste maat of zijn te dun.

Dit is waar het palletkussen in het spel komt. Niet alleen is het dik genoeg, maar het formaat past ook precies bij de afmetingen van de palletmeubelen voor de tuin.

Naast deze factoren spelen ook de kwaliteit van de hoezen en de weerbestendigheid een rol bij de aankoop. Dit laatste is vooral belangrijk als de palletbank in de tuin moet worden geplaatst. Het is ook raadzaam rekening te houden met zaken als opslag tijdens de winter en het schoonmaken van de kussens.

Wat is een palletkussen precies?

Palletkussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten, de hoezen zijn bedrukt met talrijke motieven of komen in effen kleuren. Naar verluidt bieden zij een bijzonder hoog zitcomfort voor de rug, omdat de ingebrachte vulling de rug ontlast. Zowel de boven- als de onderrug kunnen door een palletkussen worden ondersteund en de spieren worden beschermd.

Welke soorten palletkussens zijn er?

Meestal wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten palletkussens. Deze zijn:

  • Indoor pallet kussens: Een heel mooi alternatief voor de gewone bank. Aangezien kussens voor binnenshuis meestal verkrijgbaar zijn in verschillende dessins, zijn er hier zelfs geen grenzen wat betreft het afstemmen op de rest van het meubilair. Het nadeel: vaak zijn de hoezen van deze zitkussens niet noodzakelijk lichtecht en zijn vlekken moeilijk te verwijderen. Veel van de modellen hebben niet eens een afneembare hoes.
  • Outdoor pallet kussens: Deze palletkussens zijn geschikt voor tuinmeubelen van plaettes en hebben een hoge weerbestendigheid. De afneembare hoezen zijn UV-bestendig, lichtecht en kunnen idealiter in de wasmachine worden gereinigd. Ze zijn echter ook moeilijk op te slaan en helaas vaak verontreinigd met schadelijke stoffen.

In het algemeen kan worden gesteld dat elk type palletkussen een bepaalde duurzaamheid ondersteunt. Door euro pallets te gebruiken als basis en steunvlak, ben je aan het upcyclen.

Of het een binnen- of buitenkussen moet zijn, hangt af van het gebruiksgebied. Soms kan het zinvol zijn om een buitenkussen binnenshuis te gebruiken. Maar meestal zijn deze palletkussens door hun slijtvaste verwerkingskwaliteit wat minder soepel van structuur en verliezen daardoor een beetje van hun gezelligheid.

Van welk materiaal zijn palletkussens gemaakt?

Bij de aanschaf van een palletkussen moet met twee componenten rekening worden gehouden:

  • Vulling: De kern van een palletkussen bestaat hoofdzakelijk uit schuim of zogenaamde copa. In sommige gevallen wordt ook een katoenen vulling gebruikt. Het is belangrijk dat het materiaal vrij is van schadelijke stoffen. Anders kunnen schadelijke dampen ontstaan. U kunt kiezen tussen een zachte en een hardere vulling. Natuurlijk is het belangrijk dat u er goed op kunt zitten en dat ze niet te diep wegzakken.
  • Bekleding: Afhankelijk van het gebruiksgebied is de bekleding gemaakt van een waterafstotende en lichtechte stof. In veel gevallen wordt gecoat katoen of polyacryl gebruikt. De meeste buitenhoezen zijn ademend. Ze zijn comfortabel en weerbestendig tegelijk. Schoonmaken is makkelijk, zolang ze maar verwijderd kunnen worden. In veel gevallen wordt een ritssluiting ingebouwd. Hoezen die bij voorkeur binnenshuis worden gebruikt, zijn meestal wat zachter en comfortabeler. Zij zijn echter niet lichtecht of waterafstotend.

In welke maten zijn palletkussens verkrijgbaar?

Palletkussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De volgende zijn bijzonder gebruikelijk:

  • 120 x 80 cm
  • 120 x 60 cm
  • 120 x 40 cm
  • 200 x 100 cm
  • 60 x 80 cm

De keuze van de juiste maat hangt altijd af van het meubelstuk waarop het palletkussen zal worden gebruikt. Het is daarom altijd een goed idee om het voor de aankoop op te meten.

Welke andere kenmerken spelen een rol bij de aankoop?

Naast de grootte en de gebruiksoppervlakte zijn er nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van een beslissing. Deze kunnen als volgt worden opgesplitst:

  • Afneembare hoes: Om het kussen gemakkelijker schoon te maken, is het altijd beter als de hoes afneembaar is. Een ritssluiting is hiervoor bijzonder voordelig.
  • Bevestigingsmogelijkheden: Om te voorkomen dat het kussen op de Euro-pallets wegglijdt, zijn variabele bevestigingsmogelijkheden voorzien. Dit kunnen koorden zijn om vast te binden of klittenband.
  • UV-bescherming: Als een europalletkussen UV-bescherming heeft, vervagen de kleuren minder snel in de zon.
  • Weerbestendigheid: de meeste bij de fabricage gebruikte stoffen zijn waterafstotend. Dus ze vinden het niet erg als het een beetje fris wordt of als er vocht in het spel komt. De hoezen zijn niet echt waterdicht. Vooral dikke en stevig gestoffeerde palletkussens hebben relatief veel tijd nodig om te drogen als ze doorweekt raken in een regenbui.
  • Hardheid: De hardheid van de zitting speelt een belangrijke rol bij de keuze van het juiste palletkussen. Dit is echter nogal subjectief. Sommige mensen verkiezen een zachtere zitting, terwijl anderen een hardere zitting verkiezen. Er is echter ook aangetoond dat bij zachtere palletstoelkussens sneller een deuk ontstaat dan bij hardere modellen.
  • Losse aankoop/set: Sommige palletkussens worden ook in sets aangeboden. Dit omvat meestal niet alleen één passend kussen voor het zitmeubilair, maar twee of drie. Dit betekent dat u niet alleen een kussen voor de palletbank krijgt, maar ook sier-, rand- of rugkussens.

Alles over het schoonmaken en verzorgen van palletkussens

Aangezien de meeste palletkussens een hoes hebben die kan worden verwijderd, is schoonmaken eenvoudig. Doe ze gewoon in de wasmachine en reinig ze op de door de fabrikant aanbevolen temperatuur.

De schoonmaakinstructies zitten meestal binnenin, in de vorm van een strook papier met alle nodige informatie erop gedrukt. Voor het wassen is meestal een in de handel verkrijgbaar kleur- of mild wasmiddel geschikt, waardoor de kleuren behouden blijven. Gecoate palletkussens en materialen met speciale eigenschappen zoals UV-bescherming moeten voor de zekerheid zonder wasverzachter worden gewassen, zodat hun functie niet wordt aangetast.

De meeste covers worden gedroogd in de frisse lucht. Er zijn echter ook versies die in de droger kunnen. Als het deksel droog is, wordt het gewoon weer over de vulling getrokken.

Het is overigens aan te bevelen de hoezen van de palletkussens minstens één keer per jaar te wassen. Idealiter gebeurt dit in de lente, wanneer alles wordt klaargemaakt voor het warme seizoen. Als de hoes tijdens het gebruik vuil wordt, kan hij natuurlijk tussendoor worden gewassen.

Palletkussens waarvan de hoes water- en vuilafstotend is, blijken altijd voordelig te zijn. Zij zijn gemaakt van een materiaal waarvan vlekken eenvoudig kunnen worden afgeveegd. Als de hoes niet kan worden verwijderd, is het vaak nog mogelijk om het kussen volledig in de wasmachine te stoppen.

Hoe worden palletkussens goed opgeslagen in de winter?

Vooral palletkussens die buiten worden gebruikt, moeten in de winter op een droge plaats worden bewaard. De beste oplossing is ze op te bergen in een opbergdoos of een beschermhoes.

Door hun grote afmetingen en geringe flexibiliteit passen palletkussens niet in veel opbergdozen. Een remedie hiervoor is een kussenbox in XXL-formaat. Alle varianten bieden het voordeel dat de Euro-palletkussens in de winter beschermd zijn tegen vuil en vocht.

Indien mogelijk moeten de palletkussens niet buiten worden opgeslagen, maar in de doos of hoes in een opslagruimte. Een droge kelder of tuinhuisje is ook een goede plaats om ze op te slaan. Als u wilt, kunt u ze natuurlijk ook in de winter gebruiken als extra zitplaats in de flat of het huis.

Alternatieve producten

In sommige gevallen kan het zinvol zijn af te zien van de aankoop van palletkussens en in plaats daarvan een ander product te kiezen. De volgende zaken komen hierbij in het geding:

  • Loungekussens: deze lijken qua ontwerp op palletkussens en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Ze zijn echter niet specifiek ontworpen om te passen bij de afmetingen van palletmeubelen, dus bij de aankoop moet vooral rekening worden gehouden met de afmetingen en de pasvorm. Veel loungekussens zijn ontworpen voor gebruik in overdekte zithoeken in de tuin en zijn over het algemeen iets minder slijtvast dan palletkussens.
  • Zitkussens voor buiten: Standaard worden outdoor zitkussens geleverd met een water- en vuilafstotende hoes. De gebruikte bekledingsstof is robuust en tegelijkertijd lichtecht. Dit betekent dat de kleur zelfs in direct zonlicht niet vervaagt. De keuze aan afmetingen is hier beperkter; misschien vindt u toch een geschikt model voor uw eigen palletbank in de tuin.

Vergelijkbare berichten