Wanneer u op het punt staat uw eigen handcirkelzaag te kopen, is het niet ongewoon u af te vragen welke handcirkelzaag goed genoeg is voor uw behoeften of zelfs welke handcirkelzaag de beste is. Hieronder vindt u onze aanbevelingen (voor doe-het-zelvers en professionals) en tips voor de keuze.

Zoals zo vaak in het leven is er geen eenduidig, vastomlijnd antwoord op deze vraag. Of de handcirkelzaag goed en dus geschikt of juist ongeschikt is, hangt uiteindelijk af van het betreffende project, de eisen die aan de zaag worden gesteld en de eigen ideeën. Voor ons bestaat er dus niet zoiets als de beste handcirkelzaag.

Maar om u een idee te geven welke handcirkelzaag voor wie aan te raden is, vindt u hieronder 3 voorbeelden voor zowel de doe-het-zelver als de professional.

Aanbevolen cirkelzagen voor doe-het-zelvers

Hier vindt u 3 cirkelvormige handzagen waar doe-het-zelvers over het algemeen veel plezier aan kunnen beleven. Deze bieden kwaliteit en prestaties tegen een eerlijke prijs.

1. Bosch PKS 66 AF HomeSeries handcirkelzaag

Deze Bosch PKS 66 AF handcirkelzaag* is uitgerust met een krachtige 1.400 watt motor (stationair toerental: 5.000 min-1). Met een maximale zaagdiepte van 67 mm voldoet hij waarschijnlijk aan de meeste doe-het-zelf eisen. De helling van het zaagblad kan worden ingesteld van 0 tot 45°, zodat verstekzagen geen probleem is.

De leveringsomvang omvat de Bosch PKS 66 AF, een geleiderail (bestaande uit 3 in elkaar grijpende delen van elk 35 mm), een CleanSystem box (voor het opvangen van zaagsel), een hardmetalen cirkelzaagblad, een lengteaanslag en 2 schroefklemmen voor het bevestigen van de geleiderail aan het werkstuk.

Hier stellen we de Bosch PKS 66 AF in meer detail voor.

Aanbod

Bosch huis- en tuincirkelzaag PKS 66 AF (met geleiderail, 1600 watt, groen, in doos)

Bosch huis- en tuincirkelzaag PKS 66 AF (met geleiderail, 1600 watt, groen, in doos)

  • Cirkelzaag PKS 66 AF met geleiderail – kracht en precisie voor rechte zaagsneden
  • Maakt ook nauwkeurige, lange zaagsneden met de meegeleverde geleiderail
  • Schoon werken, want 80% van de spanen wordt opgevangen in de meegeleverde CleanSystem Box
  • Kan worden gebruikt met cirkelzaagbladen met een nominale diameter van 190mm
  • Leveringsomvang: PKS 66 AF, CleanSystem Box, CutControl, drie geleiderailelementen (elk 35 cm lang), Speedline houtzaagblad (diameter 190 mm), lengteaanslag, kartonnen doos (3165140477901)

2. Einhell RT-CS 190/1 handcirkelzaag

De Einhell RT-CS 190/1 handcirkelzaag* heeft een zeer compact ontwerp. Het hart is een krachtige 1.500 watt motor (stationair toerental: 5.500 min-1). De snijhoek kan ook worden ingesteld van 0 tot 45°, zodat verstekken kunnen worden gemaakt. De maximaal mogelijke zaagdiepte is 66 mm bij 90° en 48 mm bij 45°.

Er wordt echter geen geleiderail meegeleverd. Dit is optioneel beschikbaar. De Einhell RT-CS 190/1, een hardmetalen zaagblad en een schulpgeleider zijn echter inbegrepen.

Meer details over de Einhell RT-CS 190/1 vindt u hier.

3. DeWALT DWE575K handcirkelzaag

De DeWALT DWE575K handcirkelzaag* heeft een ingangsvermogen van 1.600 watt (stationair toerental: 5.200 min-1). De maximale zaagdiepte is 67 mm en doet dus niet onder voor zijn voorgangers. Positief is de snijhoek. Hij kan worden ingesteld van 0 tot 57° en overtreft daarmee de conventionele zaaghoek van veel doe-het-zelf cirkelzagen, die meestal 0 tot 45° bedraagt. Met ongeveer 4 kg is de zaag ook relatief licht. Dit zorgt voor comfortabel en niet vermoeiend werk.

De levering omvat de DeWALT DWE575K handcirkelzaag, een hardmetalen zaagblad, een lengteaanslag en een passende koffer voor veilig transport.

Aanbevolen handcirkelzagen voor professionals

Hieronder vindt u aanbevolen cirkelzagen voor professioneel gebruik:

1. FESTOOL TS 55 R invalcirkelzaag – TS 55 REBQ-Plus-FS

Festool TS 55 REBQ Plus FSWie een professionele handcirkelzaag wil kopen, kan eigenlijk niet om de firma FESTOOL heen. De FESTOOL TS 55 R – TS 55 REBQ-Plus-FS* invalcirkelzaag is een zeer hoogwaardig model dat specifiek gericht is op professionals. Hoogwaardige afwerking, kwaliteit en uiterste precisie bij het snijden zijn hier standaard.

De invalzaag is uitgerust met een krachtige 1.200 watt motor en vele extra functies die een maximale flexibiliteit in de praktijk mogelijk maken. De maximale zaagdiepte is 55 mm. De traploze snelheid van 2.000 tot max. 5.200 min-1 maakt het snijden van de meest uiteenlopende materialen mogelijk.

De leveringsomvang omvat: De FESTOOL TS 55 R – TS 55 REBQ-Plus-FS invalzaag, een hardmetalen zaagblad (48 tanden), een 1,4 meter lange geleiderail incl. splinterbescherming, bedieningsgereedschap en een SYSTAINER SYS 4 T-LOC (koffer).

Aanbod

Festool TS 55 rebq-plus-fs cirkelzaagblad

Festool TS 55 rebq-plus-fs cirkelzaagblad

  • Stroomverbruik: 1200 W
  • Stationair toerental: 2000 – 5200 min-1
  • Diameter zaagblad: 160 mm
  • Hoekbereik: -1° – 47
  • Zaagdiepte bij 45°: 0 – 43 mm
  • Leveringsomvang: HW fijngetand zaagblad W48 Geleiderail FS 1400/2 Splinterbescherming Inspectievenster Bedieningsgereedschap in SYSTAINER SYS 4 T-LOC

2. Bosch Professional GKT 55 GCE handcirkelzaag

Ook hier loopt Bosch voorop met de Bosch Professional GKT 55 GCE handcirkelzaag*. Hij is uitgerust met een krachtige motor van 1.400 watt waarvan de snelheid kan worden aangepast aan het materiaal in kwestie (snelheid instelbaar van 3.600-6.250 min-1). De maximale zaagdiepte is 57 mm. De snijhoek kan worden ingesteld van -1 tot max. 47° (incl. undercut-functie).

Bij de levering inbegrepen: De Bosch Professional GKT 55 GCE handcirkelzaag, een bijpassende geleiderail (1,60 meter) en een koffer (L-Boxx).

3e Mafell KSP 55 F handcirkelzaag in een set

Wanneer u op zoek bent naar een professionele handcirkelzaag/ invalcirkelzaag, moet u niet om de firma Mafell heen kunnen. Hier worden kwaliteit, precisie en hoogwaardig vakmanschap met hoofdletters geschreven. Dit is ook het geval met de Mafell KSP 55 F* handcirkelzaag. Hij is uitgerust met een krachtige motor van 1.100 watt (stationair toerental: 4.400 watt). De zaagdiepte kan worden ingesteld van 0 tot max. 55 mm. De snijhoek is natuurlijk ook instelbaar (van 0 tot 45°).

De levering omvat de handcirkelzaag Mafell KSP 55 F, een bijpassende geleiderail (1,6 meter lang) en een universeel hardmetalen zaagblad.

Conclusie

Volgens ons bestaat er niet zoiets als de beste handcirkelzaag. De keuze moet altijd gebaseerd zijn op uw eigen behoeften, eisen en plannen. Natuurlijk kunnen onze aanbevelingen hierboven of de best verkochte cirkelzagen helpen. U moet echter altijd onderscheid maken tussen doe-het-zelf- en professioneel gebruik.

Laatst bijgewerkt op 14.10. / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Vergelijkbare berichten