Halloween pompoenen

Op 31 oktober is het weer zover: de doden staan op uit hun graven om met hun griezelige gezichten angst en schrik te zaaien. Maar maak je geen zorgen: achter de mummies, zombies en vampiers zitten je beste vrienden, familieleden en kinderen. Want dit jaar zal uw tuin het toneel zijn van de griezeligste feesten: Halloween.

Pompoenen die griezelige gezichten trekken, een knetterende vuurkorf die warme vonken afgeeft in de avondlijke herfsthemel, spookachtige gezichten die uit struiken en bomen staren, en eten dat recht uit de hel lijkt te komen – dit is wat een succesvol Halloweenfeest in uw tuin uit. Laat je inspireren door de doden en ondoden, die hier de beste tips voor een angstaanjagend Halloween voor je op een rijtje hebben gezet.

De basisuitrusting: sfeer en warmte door vuurkorven

Vuurkorf Flamia van SIENA GARDEN

Vuurkorf Flamia van SIENA GARDEN

Een Halloweenfeest in de tuin moet goed worden voorbereid. Helaas zijn de zwoele nazomeravonden nu voorbij en kan het ’s avonds flink vriezen. Daarom is een atmosferische warmtebron als basisuitrusting voor elk buitenfeest in de herfst. Vooral met Halloween kun je een knapperend hoogtepunt in de tuin toveren met een vuurkorf die niet alleen mooi is om te zien, maar ook voor gezellige warmte zorgt. Plaats ten minste één vuurkorf op het terras, zodat uw gasten zich aan het vuur kunnen warmen terwijl ze hun Halloween-traktaties opeten. Idealiter plaatst u meerdere vuurschalen in de tuin waaromheen u uw decoraties verspreidt. Zo wordt het sfeervol verlicht door de flikkerende gloed van de vlammen.

Vuurkorven voor de tuin zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Modellen met een rustieke uitstraling zoals de vuurkorf “Flamia” van SIENA Garden zijn bijzonder geschikt voor Halloweenfeesten. Het bolvormige metalen rooster doet denken aan de vorm van een heksenketel. Hij staat op drie poten met een ronde bodemplaat die zelfs op vochtig gras een stevige steun biedt. Het open ontwerp zorgt voor een goede ventilatie van het vuur en geeft een duidelijk zicht op de brandende houtblokken en de dansende vlammen.

SIENA GARDEN XXL vuurplaats

SIENA GARDEN XXL vuurschaal

Terwijl vuurkorven op het gazon vooral sfeervolle lichtbronnen zijn, heb je op het terras een haard nodig die nog meer kan: De XXL vuurschaal van SIENA GARDEN zorgt voor warmte en licht. De driepotige vuurkorf is gemaakt van massief staal. Het bijpassende hulpstuk kan desgewenst eenvoudig worden gemonteerd en maakt het gebruik van een bijpassend barbecuehulpstuk mogelijk. Zo maak je van je Halloweenfeestje een herfstig barbecuefeestje.

Griezelige Halloween Decoratie

Naast een vuurkorf in de tuin en op het terras mag de griezelig mooie griezeldecoratie natuurlijk niet ontbreken. Verplicht is de uitgeholde pompoendie is gemaakt om te gloeien met een kaars van binnenuit. Om het gewenste effect te bereiken, moet het gezicht een grimas vormen. De klassiekers zijn driehoekige ogen die de pompoen een boosaardige blik geven, een neus die ook driehoekig is en een gekartelde mond die vervormd is tot een lichte grijns. Er zijn ook echte pompoenkunstenaars die griezelige Frankenstein hoofden, zombie gezichten of bloedzuigende vleermuizen in de grote, oranje vruchten kerven. Er zijn geen grenzen aan je fantasie – het belangrijkste is dat het er lekker griezelig uitziet.

Geesten in de boom

Spookachtige spookdecoratie voor bomen en struiken

Maak van terrasbomen en -struiken een spookbos door ze te versieren met kunstmatige spinnenwebben bedek ze. Deze zijn te koop in speciaalzaken en kostuum- en decoratiewinkels. Plaats bovendien hier en daar een paar reuzenspinnen in de webben. Je kunt de spinnen in een handomdraai zelf maken: Maak een pompon van een kartonnen ring en zwarte wol en voeg acht poten toe van pijpenragers. Knip de dennentang uit zwart kleipapier en lijm hem aan het hoofdeinde op de wol. Een oranje kruis op de rug maakt de spin nog giftiger. U kunt ook witte miniatuurspinnen achtervolgen uw bomen.

Als u echt ambitieus bent, kunt u van uw tuin een gruwelijk kerkhof. Hiervoor heb je veel stevig karton nodig dat je in levensgrote grafstenen knipt. Ondersteun ze met takken en zet ze lichtjes vast in de grond zodat de “stenen” niet omvallen. Door de onregelmatige grijze verf lijkt het karton in het donker op echte grafstenen. Plaats een gloeiende rode grafkaars voor elk graf en de illusie is perfect.

Heerlijk uit de keuken van de hel

Worstjes bereid als vingers

Durf je in de bloederige vingers te bijten?

Natuurlijk moeten je gasten uit de onderwereld ook vorstelijk gevoed worden. Want in tegenstelling tot wat men denkt, houdt een zombie van lekker eten. Als je een barbecue of vuurkorf hebt met een draaibare arm, kun je er verschillende gerechten op bereiden. Vlees en worst kunnen op open vuur op een grill worden bereid. Maak van eenvoudige barbecueworstjes een gerecht als je het serveert. Halloween-waardige maaltijd: De worstjes worden gesneden vingers door aan één uiteinde amandelschijfjes te plaatsen als vingernagels. Veel ketchup dient als bloed.

Burgers ontworpen als kleine monsters

Eten en gegeten worden – de heerlijke monsterburgers smaken duivels goed.

Of wat dacht je van een enge Monsterburger? Grill de gehaktballen zoals gewoonlijk op het grillrooster boven de vuurkorf en rooster het hamburgerbroodje kort. Dit geeft een heerlijke rooksmaak. Verder heb je per burger één plak witte kaas nodig, bijvoorbeeld Goudse geitenkaas (als je niet van geitenkaas houdt, kun je ook gewone Goudse gebruiken), twee plakjes augurk, sla, partjes wortel, ketchup en losse peperkorrels. Je hebt één plak kaas per burger nodig. Snijd scherpe tanden in de kaasplak aan één lange kant. Als het vlees is afgekoeld, beleg de burger in de volgende volgorde: Onderste broodje, vlees, kaas (de tanden moeten elkaar aan de voorkant een beetje overlappen), veel ketchup (laat gerust een beetje lopen), een blaadje sla, bovenste broodje. Steek nu twee kleine wortelhoekjes in het broodje als duivelshoorns en de monsterburger is klaar.

Natuurlijk mag één ding niet ontbreken bij de griezelige maaltijd op Halloween: de pompoen. A heerlijke pompoensoep is perfect voor een tuinfeest, omdat het snel te bereiden is en voor latere uren warm gehouden kan worden boven de hete vuurkorf op het terras. Verwarmende kruiden zoals kerrie, gember en chili ondersteunen de lichte zoetheid van de pompoen en maken van een eenvoudige soep een culinair hoogtepunt op het heksenuur.

Vuurkorven voor de tuin, spinnenwebben in de struiken, griezelige lekkernijen op tafel – het enige wat nog ontbreekt zijn de gasten in hun enge kostuums en het griezelfeest kan beginnen. Wij wensen u een angstaanjagend mooi feest.

Vergelijkbare berichten