In deze presentatie bekijken we wat de Skil 5740 CA* handcirkelzaag te bieden heeft en voor wie hij het meest geschikt is.

Het lage gewicht van de zaag van ongeveer 2,5 kg is zeker positief, maar dit komt door zijn over het algemeen kleine formaat. Het hart van de zaag is een 700 watt motor en een 130 mm zaagblad. Dit geeft een maximale zaagdiepte van 40 mm. Wij adviseren echter minstens 50 mm (of zelfs meer) en daarom is de Skil 5740 CA handcirkelzaag geschikt voor dunnere werkstukken.

Technische gegevens van de Skil 5740 CA handcirkelzaag

Stroomverbruik: 700 watt
Stationair toerental: 4.300 min-1
Max. zaagdiepte bij 90°: 40 mm
Max. zaagdiepte bij 45°: 26 mm
Gewicht ongeveer: 2,5 kg
Afmetingen ongeveer: 30,6 x 21,6 x 18,6 cm

Zaagdiepte en snijhoek instelbaar

Zoals het een moderne handcirkelzaag betaamt, kunnen de zaagdiepte en zaaghoek van de Skil 5740 CA handcirkelzaag natuurlijk ook worden ingesteld. Beide zijn mogelijk zonder gereedschap dankzij handschroeven. De snijhoek kan worden ingesteld van 0 tot maximaal 45° graden, wat heel gebruikelijk is, en maakt het dus mogelijk verstek te zagen.

De omvang van de levering

Naast de Skil 5740 CA omvat de levering een cirkelzaagblad (diameter 130 mm, zaagbladboring 16 mm, aantal tanden 24), een inbussleutel voor het wisselen van het zaagblad en een schulpgeleider. Er is dus niets dat een onmiddellijke start in de weg staat. Een koffer is echter niet inbegrepen.

Compatibel met geleiderail

Een positief kenmerk is de compatibiliteit met de Skil geleiderail. Dit is zeer belangrijk voor lange en rechte zaagsneden, omdat de handcirkelzaag vrijwel gedwongen wordt geleid door de geleiderail. Het is niet nodig de markering te volgen bij het zagen. Hier vindt u meer cirkelzagen met geleiderail.

De Skil 5740 CA handcirkelzaag is compatibel met de Skil geleiderail:

Conclusie – Geschikt voor wie

De Skil 5740 CA* handcirkelzaag is vooral geschikt voor de hobby doe-het-zelver en incidentele gebruiker. Voor weinig geld krijg je een mobiele zaag die duidelijk een instapmodel is. Voor meer geavanceerde toepassingen en hogere eisen moet u echter een paar euro meer uitgeven. Omdat de zaag over het algemeen vrij klein is en de zaagdiepte van max. 40 mm niet al te gering, zijn ze ook vooral geschikt voor kleinere klussen.

Vergelijkbare berichten