De gekoppelde producten worden verkocht via de betreffende winkel.

De bubbelbaden, die vroeger alleen in zwembaden of wellnesscentra stonden, kunnen nu door iedereen mee naar huis worden genomen. Er is een schat aan modellen die een ontspannend gebruik in de badkamer thuis mogelijk maken. De masserende waterstromen niet alleen de gestreste ziel kalmeren, maar kan ook Laat spierspanning los.

Het is niet voor niets dat de nozzles meestal zo zijn ontworpen dat ze op de Lenden- en nekwervels opereren. Vooral deze gebieden zijn immers behoorlijk gespannen na een lange dag aan het bureau. Aan de bubbelkuipen kan dus een gezondheidsbevorderend aspect worden toegeschreven.

Badkuipen zijn aanzienlijk kleiner dan buitenbubbelbaden, omdat ze meestal zijn ontworpen voor kleine tot middelgrote badkamers. Het voordeel van een bubbelbad ten opzichte van een klassieke whirlpool is echter de omgang met het water. Bij klassieke whirlpools wordt het water niet afgevoerd. Dit leidt tot verdamping en het risico op schimmel in de badkamer of kelder neemt toe. Bij een bubbelbad wordt het water na gebruik gewoon afgevoerd – net als in een normaal bad. Omdat het water niet hoeft te worden behandeld, is het bubbelbad de meest kosteneffectieve optie.

Om ervoor te zorgen dat u niet snel spijt krijgt van de aanschaf van het nieuwe bubbelbad, moet u vooraf op enkele punten letten.

Let op hoogwaardige materialen

In principe moet de verwerking van het zwembad van hoge kwaliteit zijn. Inferieur materiaal of lekken verminderen op natuurlijke wijze het zwemplezier. Dus voordat u vertrouwt op de beloften van de fabrikant, is het het beste om de klantrapporten van het betreffende model te bekijken. Hier kunt u meestal snel een idee krijgen van de kwaliteit. Een goed bubbelbad wordt hoogwaardig sanitair acrylaat gemaakt. Dit wordt gegoten op glasvezelmatten, die het beste zijn versterkt door glasvezel en voor een betrouwbare Duurzaamheid en stabiliteit van het bad. Tegelijkertijd fungeert het acrylaat als een Isolatieom de kuipverwarmer te helpen de gewenste watertemperatuur te handhaven.

Omdat plastic fittingen snel tekenen van slijtage kunnen vertonen, Hulpstukken van bijvoorbeeld verchroomd messing worden verwerkt. Deze tonen niet alleen een breed scala aan langere levensduur , maar zien er ook optisch veel hogere kwaliteit uit.

Sommige bubbelbaden bieden een visuele blikvanger door een getinte glazen ruit aan de lange zijde van de kuiprand. Dit maakt een zijdelings zicht op het borrelende water mogelijk, dat door de LED-lampjes wordt omhuld met sfeervol licht. Als glazen ruiten worden gebruikt, moeten deze zijn gemaakt van stevig veiligheidsglas zijn.


>> Onze aanbeveling: Tronitechnik Whirlpool Bathtub Rhodos – bekijk hier op Amazon (Advertentie)

Luchtstralen en hydrojets

Afhankelijk van het model zijn er een ander aantal en verschillende soorten jets in het bubbelbad. Hier vindt u Water- en luchtstralen voornaam.

De Luchtsproeiersook Luchtstralen geroepen, geven Bellen naar het water en zo de Bubbels, het zogenaamde champagne-effect. De luchtsproeiers bevinden zich meestal in de bodem van het bad en zorgen voor een aangename Drijfvermogen van je lichaam. Dit zal niet alleen je spieren verbeteren, maar ook je Ontlast gewrichten. Het massage-effect is hier echter erg laag.

Dit is groter in de Waterstralen respectievelijk Hydro Jets. Hoewel ze de waterbel minder maken, bieden ze door de sterkere bundel voor het loslaten van spanningen. Zodat de ontspanning niet wordt verwaarloosd, moet het bubbelbad voorbij zijn ten minste 4 hydromassagestralen decreet.


> voorbeeld: Tronitechnik bubbelbad Rhodos met 10 airpool jets en 4 grote hydrojets, die los van elkaar kunnen worden ingeschakeld – bekijk bij Amazon (Advertentie)

Van de Hydromassagefunctie van de waterstralen Vooral gespannen Spieren van de rug en schouder. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat de watersproeiers in het achterste gedeelte worden geplaatst. Er zijn modellen die zijn uitgerust met slechts één type mondstuk. Velen hebben echter een combinatie van beide soorten nozzles. De hydrosproeiers kunnen ook worden gemengd met lucht om de massagefunctie verder te verbeteren.

De lucht en vier hydromassagestralen moeten apart ingeschakeld en individueel en traploos in drukintensiteit instelbaar zijn. Bovendien moeten de spuitmonden vlak en plat zijn in het acryl van het bad. Zo kunt u achterover leunen en ontspannen zonder dat de sproeiers onaangename druk op uw rug uitoefenen.

Pompcapaciteit

De Hydro en Air Jets zijn uitgerust met Gemalen die het water uit het bad zuigen en onder druk weer naar binnen drukken. De Whirlpoolpomp voor de werking van de Hydro Jets moet minimaal 750 watt hebben en de Airpool pomp minimaal 600 watt. Hoe sterker een whirlpoolpomp is, hoe sterker de massage en de Diep effect op de spieren is groter.

Onderwater LED’s

Wilt u niet alleen ontspannen in een borrelend bad, maar ook vergezeld worden door wisselende lichtkleuren? Sommige modellen, zoals het Tronitechnik bubbelbad IOS of het reeds genoemde RHODES-model, hebben LED-systemen: de lampen bevinden zich onder het wateroppervlak, zodat u zich kunt onderdompelen in een kleurveranderend water. Met hun veranderende kleurenspel oefenen de armaturen bovendien een ontspannend effect op lichaam en geest Van. De Kleurenlichttherapie kan gebruik maken van de Wellness-effect Intensiveer daarom nog meer.

Waterniveau sensoren

Goede bubbelbaden hebben waterniveausensoren. Deze bewaken het waterniveau om de pompen, nozzles en verwarming aan en uit te schakelen. Tegelijkertijd echter ook het niveau van de desinfecterende vloeistof. Als het waterniveau onder een minimumwaarde daalt, worden de pompen automatisch uitgeschakeld.

Bubbelbad met bediening

De Aanpassing van de nozzles, de gewenste watertemperatuur, de aansturing van de LED-lampen en de reinigingsfunctie kan voor sommige modellen worden gebruikt via een gebruiksvriendelijke Computerpaneel besturen. Dit zorgt meestal voor een Touch-functie en een duidelijk ontworpen Beeldscherm voor het optimale bad in de whirlpool. Het is voordelig als het display van de besturingseenheid verlicht is en een sleutelslot heeft.

Bubbelbad met radio

Als u graag muzikaal begeleid wordt tijdens het baden, kunt u eenvoudig de geïntegreerde radio of MP3 / CD speler via de besturingseenheid.

Schoonmaakprogramma’s

Met betrekking tot reiniging zijn er verschillende systemen. Sommige modellen hebben een Zelfreinigend programma, die de Nozzles gespoeld en houdt het bubbelbad zo kiemvrij mogelijk. Warm water kan snel een voedingsbodem worden voor bacteriën. Als de Restwater blijft in de sproeiers en leidingen tijdens een langere onderbreking in gebruik, bacteriën of, in het ergste geval, ziekteverwekkers kunnen zich hier ophopen. Veel whirlpools hebben daarom nu een Reinigingsfunctie met restwaterlediging en een Ozon zuiveringssysteem, die het gebruik van chloor kan vervangen. Let daarom voordat u koopt op of en welke zelfreinigende programma’s het model precies heeft.

Bij gebrek aan een automatisch zelfreinigend programma, de Nozzles op zijn minst verwijderbaar zijn. Dit maakt het gemakkelijker om ze met de hand schoon te maken en houdt het bad vrij van ongewenste ziektekiemen. Warm water wordt aanbevolen voor het reinigen. Daarnaast is er speciaal Ontsmettingsmiddel kan worden toegevoegd.

Vooral het schoonmaken van de bubbelbaden van Tronitechnik, zoals de Model Rhodos, is vrij onproblematisch.

>> Model Rhodos – bekijk hier op Amazon (Advertentie)

Het heeft een ingebouwde spoelfunctie en een Ozon zuivering. De reinigingssystemen zijn Onderhoud en de speciale opstelling van de slangen, minimaliseert restwater in de leidingen. De reinigingsinstellingen kunnen ook via het computerpaneel worden geregeld. Ozonreiniging schakelt na tien minuten automatisch uit. U kunt deze functie na elk bad in de whirlpool gebruiken.

Als u het bad met de hand wilt reinigen, let dan op de ingrediënten van het wasmiddel. Vermijd reinigingsmiddelen die aceton of ammoniak bevatten. Ontsmettingsmiddelen met methaanzuur of formaldehyde moeten ook worden vermeden, omdat ze ook de materialen van het bad aantasten. Gebruik om de fittingen en het acryloppervlak te reinigen zachte doek en een mild wasmiddel. U moet zich ook onthouden van schurensmiddelen indien mogelijk. De scherpe deeltjes erin zouden krassen op de oppervlakken en de kuip en fittingen er snel dof uit laten zien.

Zit- en zitcomfort

Natuurlijk mag comfort niet ontbreken. Dus, bij het kiezen van uw zwembad, moet u ervoor zorgen dat het model een comfortabele stoel mogelijk maakt. Hiervoor zijn de grootte van het zwembad en ook de textuur van het oppervlak bepalend, evenals het ontwerp van de stoel.

Welk bubbelbad is geschikt voor mij?

Nu je een idee hebt waar je op moet letten bij het kopen, komen we bij de volgende stap: Hoe vind ik voor mij persoonlijk het optimale bubbelbad? Om dit te doen, moet u enkele voorlopige overwegingen maken.

Grootte en staanplaats

Hoeveel mensen willen tegelijkertijd gebruik maken van de hot tub? Wilt u alleen genieten van de badkamer of moeten meerdere personen tegelijkertijd in het bubbelbad kunnen zitten? Sommige modellen zijn slechts geschikt voor één persoon, andere bieden plaats aan 2 personen, zoals het Tronitechnik bubbelbad IOS. Als je met meer dan 2 personen wilt gaan zitten, moet je denken aan een echte whirlpool of jacuzzi.

Verder: Waar moet het goede stuk geplaatst worden? Wilt u het bubbelbad in uw badkamer plaatsen? Dan is de grootte en vorm van de badkamer cruciaal. Hoekbaden met whirlpool en rechthoekige varianten zijn ruimtebesparend dan ronde bubbelbaden. Deze laatste zijn daarom beter geschikt voor grote badkamers.

Misschien wilt u het zwembad in uw kelder plaatsen. Draagbare spa’s zijn gemaakt van acryl en daardoor gemakkelijk te vervoeren. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een permanent geïnstalleerde whirlpool op het terras of in de tuin te plaatsen. Deze zijn echter meestal veel duurder.

Gebruiken

Wilt u het bubbelbad alleen gebruiken en slechts af en toe als whirlpool? Deze kuipen hebben als voordeel dat ze ook als klassiek bad gebruikt kunnen worden. U kunt de hot tub echter ook gebruiken als fitnessapparaat. Dan moet je een grote versie kopen, waarin theoretisch meerdere mensen ruimte hebben. Je zou het bad dus kunnen gebruiken voor aquafitness. Dit is echter weer afhankelijk van de capaciteiten van uw appartement of tuin.

Kosten

Voordat u koopt, moet u zich niet alleen afvragen hoeveel geld u in de aankoop wilt investeren. Zelfs als de aankoopprijs binnen uw budget valt, moet u ook rekening houden met de vervolgkosten. Het bubbelbad verbruikt naast water ook elektriciteit. De pompen, verwarmingselementen en filtersystemen moeten immers van energie worden voorzien. Daarnaast kunnen deze ook mislukken. Er moet dus ook rekening worden gehouden met onderhoudskosten.

Installatie van het bubbelbad

Let bij het zoeken naar een bubbelbad op of en wat er nog meer geïnstalleerd moet worden. Is alles voorgeïnstalleerd in het model van uw keuze? Of moeten extra pompsystemen, filtersystemen of dergelijke achteraf of vooraf worden aangeschaft en geïnstalleerd? Het bubbelbad Rhodos van Tronitechnologie hits bijv. bijna volledig voorgemonteerd met jou. Het enige dat u hoeft te doen, is de Nekkussen En de Handdouche nog zelfs Montieren.

>> model Rhodos – bekijk hier op Amazon (Advertentie)

Tijdens het transport kan het voorkomen dat er schroeven loskomen door kleine trillingen. Voordat u de kuip gebruikt, moet u alle schroeven opnieuw controleren.

Om een veilige basis te garanderen, worden mogelijke oneffenheden in de vloer veroorzaakt door de in hoogte verstelbare poten van het bad. Het bad wordt meestal aangesloten op het lichtnet via een standaard Schuko-stekker met ingebouwde RCCB’s. Nadat u de gepantserde slangen op de warm- en koudwateraansluiting hebt aangesloten en de afvoerslang hebt aangesloten, is de installatie op de meeste modellen al voltooid. Nu kunt u de gewenste instellingen op het computerpaneel maken en uzelf direct trakteren op een warm, bruisend bad.

Als de installatie van een bubbelbad niet in een natte ruimte mag plaatsvinden, moet de beoogde ruimte een speciale isolatie hebben. Anders kan zich schimmel vormen.

Zelfs als fabrikanten soms aangeven dat de installatie eenvoudig is, is het raadzaam om een Huur een specialist in voor installatie. Als de installatie niet goed wordt uitgevoerd, kan vocht ontsnappen en dus schade veroorzaken. Het is belangrijk om de verbanden te volgen.

Zwakke punten in sommige bubbelbaden

  • Kopers van sommige niet zo aan te bevelen whirlpools klagen gedeeltelijk dat de Afmetingen niet correct opgegeven zijn. Dit leidt tot problemen tijdens de installatie, als bijvoorbeeld het eerder gemeten gebied onvoldoende is.
  • Daarnaast wordt bekritiseerd dat het te wijten is aan onhandig geïnstalleerde waterstralen kleine overstromingen komen voor. Als de douchestraal een straal van de waterstralen raakt, spat het water ook uit het bad. Voor een deel loopt het water na gebruik langzaam weg.
  • Een ander punt van kritiek op sommige producten heeft betrekking op duurzaamheid. Dus de kranen druppelen na relatief korte tijd en de slangen verloren hun flexibiliteit. Stijve slangen kunnen breken, waardoor water ontsnapt. Tijdens een reparatie is het meestal nodig om het bubbelbad te verwijderen.
  • Het is mogelijk dat functies zoals een radio op de lange termijn niet bestand zijn tegen het vocht en na enkele maanden defect zijn.

Waar moet je nog meer op letten?

In het geval van badadditieven moet rekening worden gehouden met het volgende: als ze olie of schildeeltjes bevatten, zullen ze zich na enige tijd ophopen Residuen in de slangen Af. Dit heeft invloed op het whirlpool-effect en het reinigingssysteem.



Vergelijkbare berichten