De accu-bosmaaier, ook rototiller genoemd, is een essentieel werktuig voor het onderhoud van gazons en kleine tuinen en kan worden gebruikt om onkruid te wieden en uw gazons te verfrissen. Dankzij de autonome werking wordt u niet belast met kabels, zodat u met een gerust hart kunt werken. Wat zijn de criteria voor de beste accu bosmaaiers?
accu bosmaaier

Greenworks GD40BC 40 V

De beste accu bosmaaier in 2022
Greenworks GD40BC 40 V
De prestaties van deze Greenworks accu bosmaaier liggen in zijn snijplatform dat bestaat uit een 2-draads snijkop en een 4-tands stalen mes.

Bekijk de dagprijs

Deze accu-bosmaaier is zo krachtig dat gebruikers melden dat hij net zo goed maait als een gemotoriseerd model. Dit is te danken aan zijn hybride ontwerp: hij werkt op een lithium-ionbatterij van 40 V, maar heeft een inductiemotor. In principe heeft hij hetzelfde vermogen als een elektrische bosmaaier, maar hij werkt zonder filter, zonder bougie… en zijn motor vergt geen onderhoud.

Deze accu-bosmaaier is doeltreffend in alle soorten gras, braamstruiken en kreupelhout, en heeft een snijkop met 2 draden en een stalen mes met 4 tanden. Hij heeft een grote maaibreedte van 40 cm voor snel werken. En dat is geen overbodige luxe, want de batterij gaat maar zo’n 40 minuten mee als de machine tot het maximum wordt opgevoerd. Gelukkig is de oplaadtijd slechts 120 minuten, zodat u snel weer aan het werk kunt.

Einhell GE-CT 18 Li – 2Ah

De beste accu-trimmer op instapniveau
Einhell GE-CT 18 Li - 2Ah
Deze voordelige accutrimmer is op maat gemaakt voor thuisgebruik, poetst uw gazon op en helpt de grenzen van uw oprit of groenstroken opnieuw af te bakenen.

Bekijk de dagprijs

Deze voordelige accutrimmer is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijk gebruik en voor oppervlakken van minder dan 300 m². Het is eenvoudig maar doeltreffend en laat het gazon er goed uitzien nadat de maaier is gebruikt. Deze voorziening kan ook worden gebruikt om de randen van een tuin of oprit duidelijk af te bakenen. De maaier is uitgerust met een tandkop met 8500 toeren per minuut en een maaibreedte van 24 cm.

Om het tuinonderhoud te vergemakkelijken, heeft deze accu-bosmaaier een kantelbare kop met 5 standen die kan worden aangepast aan de helling en het hellingspercentage van de grond. Ditzelfde accessoire kan ook tot +/- 90° worden georiënteerd. Wat de autonomie betreft, melden gebruikers dat deze beperkt is tot gemiddeld 20 minuten, ondanks de door de fabrikant aangekondigde 30 minuten. Het zou het beste zijn een tweede batterij te kopen om langer te kunnen werken.

Toro borstelloos TO-51835T

De beste high-end accu bosmaaier
Toro borstelloos TO-51835T
De Toro borstelloze TO-51835T wordt aangeduid als een professionele accu-bosmaaier en heeft een krachtige 60V accu en een maaibreedte van 35-40 cm.

Bekijk de dagprijs

Met deze Toro accu-bosmaaier kunt u een oppervlakte van 200 m² in één keer bewerken. De maaibreedte kan worden ingesteld tussen 35,6 en 40,6 cm, afhankelijk van uw behoeften. Het heeft ook een krachtige 60V batterij, waardoor het 45 minuten kan werken zonder onderbreking. De oplaadtijd wordt geschat op 120 minuten als de batterij helemaal leeg is.

Voor gazononderhoud en het afbakenen van opritten of tuinen heeft deze accu trimmer een dubbele draad Tap&Go kop. In de praktijk betekent dit gewoon dat de draden automatisch beginnen te snijden wanneer de snijkop de grond raakt. Wat de draden betreft, hebben de modellen die compatibel zijn met deze professionele bosmaaier een diameter van 2 mm. Ze kunnen hoog gras, kleine bramen en licht kreupelhout maaien.

Bosch universeel grasmaaier 18-260

De beste semi-professionele accu-bosmaaier
Bosch universeel grasmaaier 18-260
Deze Bosch accu-bosmaaier is een geavanceerder alternatief voor een instapmodel. Het is bedoeld voor huishoudens die op zoek zijn naar een huishoudelijk apparaat, maar met meer prestaties.

Bekijk de dagprijs

De autonomie is ongetwijfeld het onderscheidende kenmerk van deze Bosch accu-bosmaaier. Dit werktuig kan 45 tot 55 minuten zonder onderbreking werken. De fabrikant heeft 60 minuten aangekondigd, maar dit is nog steeds een zeer goed punt en een aangename verrassing gezien het feit dat de Bosch accu slechts 18 V is. In elk geval heeft het merk geen enkele toegeving gedaan op het vlak van prestaties, want dit toestel maait zuiver en recht op het gazon, de randen van een oprit of een tuin.

Hoewel hij geen stalen messen heeft, maakt deze accu-bosmaaier gebruik van een draad met een diameter van 2 mm waarmee hoog gras, sommige braamstruiken en zelfs kreupelhout effectief kunnen worden gemaaid. Dit alles gebeurt geruisloos dankzij het ingebouwde antivibratiesysteem. Gebruikers betreuren alleen dat het handvat, hoewel zeer comfortabel, niet geschikt is voor iemand langer dan 1,80 m. Verlenging van de lengte is niet mogelijk.

Hoe kiest u uw accu-bosmaaier

Na het maaien van het gazon is de accutrimmer nodig om onkruid te verwijderen en uw kleine groene ruimte op te frissen. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het resultaat, moet de bosmaaier aan bepaalde criteria voldoen.
accu bosmaaier kiezen

Criterium 1: Macht

Vermogen is altijd een goede indicator van de prestaties van een accu-bosmaaier: hoe krachtiger hij is, hoe beter! Natuurlijk kan dit type toestel niet hetzelfde vermogen claimen als zijn verbrandings- of elektrische tegenhanger, maar een waarde van meer dan 18 V zou u moeten geruststellen. Merk op dat het vermogen gekoppeld is aan de kwaliteit van de batterij. Lithium-ion is nog steeds de beste keuze, omdat het uitstekende prestaties en een lange levensduur biedt.

Criterium 2: Het snijsysteem

In het algemeen maken accu-bosmaaiers gebruik van nylondraden om het gras te maaien. Als u na het maaien afwerkwerkzaamheden verricht, wordt een 2-draadskop aanbevolen. Als u dikker gras wilt maaien of door braamstruiken wilt snijden, is een 4-draads snijkop de beste keuze.

Het is ook mogelijk om accu-bosmaaiers te vinden met een gemengd maaisysteem: met draden en een stalen blad. De messen zijn bijzonder doeltreffend tegen braamstruiken, hoog gras en kreupelhout.

Het is belangrijk op te merken dat de beste accubosmaaiers maaisnelheden bieden die kunnen worden aangepast aan uw werk. Let ook vooral op de diameter van de draden, want hoe dikker ze zijn, hoe beter ze verschillende taken kunnen vervullen. De topmodellen hebben bijvoorbeeld nylondraden met een diameter van 2,4 mm.

Criterium 3: Maaibreedte

Het is waar dat een accu-bosmaaier alleen geschikt is voor huishoudelijk gebruik, aangezien hij door de beperkingen van zijn accu geen groot oppervlak aankan. De maaibreedte zal echter bepalen hoe snel u kunt werken. Gewoonlijk is dit ongeveer 32 cm, maar de meer uitgebreide modellen kunnen langer zijn dan 38 cm, terwijl instapmodel batterij-bosmaaiers zo klein als 30 cm kunnen zijn.

Criterium 4: Levensduur batterij

Voor alle accu-aangedreven bosmaaiers geldt deze beperking van de autonomie. Fabrikanten kunnen beweren dat zij 2 of 3 uur kunnen werken, maar in de meeste gevallen zijn dit slechts marketingargumenten. Zelfs met een goede 50 V lithium-ion batterij bedraagt de autonomie zelden meer dan 60 minuten. Voor gebruiksgemak moet u echter op zoek gaan naar een model met een autonomie van ten minste 30 minuten.

Criterium 5: Ergonomie

Fabrikanten van accu-bosmaaiers voegen een paar comfortfuncties toe om het gebruik van dit type tuingereedschap te vergemakkelijken. Dit kan een schouderharnas zijn om de controle over de machine te vergroten, of een trillingsdempingssysteem om het geluidsniveau te verminderen en de bediening te vergemakkelijken. Bij andere merken kan het een telescopische handgreep met een antisliphandvat zijn.

Accu bosmaaiers: de juiste manier om ze te gebruiken

Accu bosmaaier gebruiken
Een accu-bosmaaier, met snoer of met stalen messen, is een scherp stuk gereedschap waarmee voorzichtig moet worden omgegaan. Natuurlijk is het altijd raadzaam om geschikte kleding te dragen voor tuinonderhoud (op zijn minst laarzen en een veiligheidsbril), maar welke voorzorgsmaatregelen moeten daarnaast nog worden genomen?

  • Verkennen en schoonmaken: Bepaal het gebied waar het gebruik van een accu-bosmaaier vereist is. Verwijder alle spattende voorwerpen (stenen, stukken hout, speelgoed, enz.) en controleer of uw huisdieren (vooral kleine die zich in het gazon kunnen verstoppen, zoals hamsters) niet rondzwerven in het gebied.
  • Algemene controle van het apparaat: Voordat u de accutrimmer start, moet u controleren of deze volledig is opgeladen. Controleer vervolgens grondig de assemblage van de onderdelen, vooral die met betrekking tot het snijsysteem.
  • Koeling: Wacht na elke klus tot uw accutrimmer volledig is afgekoeld voordat u de accessoires schoonmaakt en het apparaat op een tegen zonlicht en vocht beschermde plaats opbergt.

Accu bosmaaier: hoe te onderhouden?

Accu bosmaaier onderhouden
Over het algemeen vergt een accu-bosmaaier niet veel onderhoud. Het enige wat u hoeft te doen, is de onderdelen die in direct contact komen met de vegetatie, schoon te maken wanneer het toestel is afgekoeld. Gewoonlijk zijn de draadkop en de kop van het stalen blad verwijderbaar voor uw gemak. Als er vuil of plantenresten op het handvat terecht zijn gekomen, veeg dit er dan met een vochtige doek af.

Volg in elk geval altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor het onderhoud van een accu-aangedreven bosmaaier. Een geheugensteuntje is echter op zijn plaats: let op de oplaadtijd van de batterij. Laat de stekker niet de hele nacht of de hele dag in het stopcontact zitten, want dat zal de levensduur op lange termijn aanzienlijk verkorten.

De draden en messen moeten worden vervangen wanneer zij hun functie niet meer vervullen. Sommige fabrikanten leveren reeds spoelen nylondraad ter vervanging. Indien dit niet het geval is, kijk dan naar het onderdeelnummer om te zien welk type schroefdraad u moet kopen. De messen kunnen meestal weer tot hun gebruikelijke scherpte worden geslepen.

De verschillende soorten accubosmaaiers

Afhankelijk van het maaisysteem onderscheiden we twee soorten accu-bosmaaiers: modellen die uitsluitend met nylondraad werken en andere die een gemengd systeem hebben.

Batterij-bosmaaiers met draadkop

Batterij-bosmaaiers met draadkop
De accu-bosmaaier met draadkop is vergelijkbaar met wat algemeen bekend staat als een kantensnijder. Het maakt gebruik van nylondraden met een diameter van 2 tot 2,4 mm om het gras te maaien en het gazon te trimmen. Deze draden, gemonteerd op een spoel, maken snelle draaiende bewegingen om een zuivere, gelijkmatige snede te verkrijgen. De basismodellen hebben een kop met 2 draden, terwijl die voor dikker materiaal 4 draden hebben.

Dit type accu-bosmaaier wordt aanbevolen voor afwerkingswerkzaamheden na het maaien, voor een duidelijke afbakening van een pad dat wordt begrensd door groen of voor het markeren van de randen van een kleine groene ruimte. Van dit type accu-bosmaaier wordt gezegd dat het gemakkelijk te hanteren is, omdat het een licht en zeer ergonomisch tuingereedschap is.

Voordelen: De accu-bosmaaier met snoer maakt schoon maaien mogelijk, zodat het gazon er esthetisch mooi uitziet. Afhankelijk van de aard van het gras en de uit te voeren werkzaamheden kan de machine worden uitgerust met een kop met 2 of 4 koorden. Wij waarderen ook de ergonomie en het gebruiksgemak van dit tuingereedschap.

Nadelen: Het grootste nadeel van de accu-bosmaaier met snoer is dat hij niet in staat is om dichtere materialen te verwerken. Hij is bijvoorbeeld niet geschikt voor het trimmen van braamstruiken en klein struikgewas. Met andere woorden, zijn werking is beperkt tot onkruid wieden en het maaien van een gazon afwerken.

Voor wie is het? De accu-bosmaaier met snoer is voor wie een werktuig nodig heeft om het gras af te maaien. Het is ook geschikt voor iedereen die alleen zacht gras of gemakkelijk te maaien vegetatie in zijn tuin heeft.

Accu bosmaaier met gemengd maaisysteem

Accu bosmaaier met gemengd maaisysteem
De accu-bosmaaier met een gemengd maaisysteem wordt beschouwd als het neusje van de zalm. Hij vervult dezelfde functies als een versie met een draadkop, d.w.z. hij trimt ook het gazon en zorgt voor een zuivere snede dankzij de 2 of 4 nylondraden. Met dit snijsysteem ontwikkelt het een actiebreedte van ongeveer 36 cm.

Anderzijds is dit type accu-bosmaaier duurder met stalen messen die een maaibreedte van ongeveer 25 tot 40 cm bieden. Met deze messen kan de machine worden gebruikt voor het maaien van braamstruiken, kleine struiken en andere dichte begroeiing. Dergelijke activiteiten verbruiken meer energie, dus moet worden gekozen voor modellen met een krachtige batterij (minimaal 50 V).

Voordelen: De accu-bosmaaier met gemengd maaisysteem kan worden gebruikt voor een groot aantal taken in de tuin. Hij kan niet alleen het maaien afmaken, maar ook dichte begroeiing maaien, zoals braamstruiken en klein struikgewas aan de voet van een boom of aan de rand van een hek.

Nadelen: Het dubbele maaisysteem van dit type accu-bosmaaier betekent dat er meer vermogen voor nodig is. Zonder een batterij van ten minste 50 V zal de autonomie niet langer duren dan ongeveer twintig minuten. Hoewel dit voldoende is voor een klein gazon, is het toch oncomfortabel als u een middelgrote tuin hebt.

Voor wie is het? Als u een huis bezit waar vaak kleine struiken opduiken in de verschillende hoeken van uw tuin, dan is de accu-bosmaaier met gemengd maaisysteem iets voor u. Op gras gebruikt u de draadkop, op dichtere materialen kiest u het stalen blad.

Accu of benzine bosmaaier?

Accu- en benzineborstelmaaiers hebben één ding gemeen: het ontbreken van kabelwarboel. Zij verschillen echter in de manier waarop zij werken. Dus welke moet je kiezen?

Batterij-bosmaaiers

De accu-bosmaaier is de perfecte oplossing voor wie zijn tuin netjes en opgeruimd wil houden. Dankzij een kop met 2 of 4 draden met draaiende bewegingen maakt dit toestel een zuivere en rechte maaibeurt mogelijk voor een goed bewerkt en goed onderhouden gazon. Voor dichtere begroeiing kunnen stalen messen het overnemen, zodat u een schone en frisse tuin hebt.

Door de manier waarop hij werkt, is de accu-bosmaaier onderworpen aan de beperkingen van de autonomie. De meest geavanceerde modellen kunnen ongeveer 60 minuten werken, maar andere zijn beperkt tot een half uur. Daarom wordt dit type bosmaaier alleen aanbevolen voor kleine en middelgrote tuinen. Zolang uw gazon kleiner is dan 300 m², zal er geen probleem zijn.

Thermische bosmaaier

De thermische bosmaaier maakt deel uit van het gamma draagbare bosmaaiers. In die zin heeft hij een 2- of 4-taktmotor die loopt op een mengsel van benzine en olie. Dankzij deze brandstof wint dit tuingereedschap aan kracht en kan er dus op grotere schaal mee worden gewerkt. Aangezien hij is uitgerust met een draadkop of stalen messen, kan hij dezelfde taken verrichten als zijn tegenhanger op batterijen.

Het is waar dat de thermische bosmaaier lang kan werken, daarom wordt hij aanbevolen voor oppervlakken groter dan 500 m². Er is echter één groot nadeel: lawaai. Een dergelijke motorisering veroorzaakt een hoog geluidsniveau. Bovendien kan het gebruik van benzine leiden tot de uitstoot van schadelijke stoffen in het milieu.

Conclusie

De keuze tussen een accubosmaaier en een benzinemotor hangt af van de grootte van uw gazon. Als uw gazon kleiner is dan 300 m², kies dan voor het model met accuaandrijving, dat stil, efficiënt en onderhoudsvriendelijk is.

Waarom een goede accu-bosmaaier kopen?

batterij bosmaaier kopen
Batterij-aangedreven bosmaaiers zijn ontworpen voor huishoudelijk gebruik, hoewel de resultaten de moeite waard zijn voor professionele tuiniers. Wat wint u met een investering in dit onderhoudsinstrument voor uw tuin?

Accu-bosmaaier: voor een beter onderhouden gazon.
Als u een zeer aantrekkelijk gazon wilt hebben dat door buren en voorbijgangers zal worden bewonderd, volstaat het niet om het gazon te maaien. Om uw groenvoorziening onkruidvrij te maken en te verfrissen, zodat ze er schoon en goed onderhouden uitziet, moet u het maaien aanvullen met een accu-bosmaaier. Dit apparaat garandeert een gelijkmatige hoogte en dikte van het gras dat uw gazon vormt.

Accu bosmaaier: voor het opfrissen van de tuin.
Het werk van een accutrimmer beperkt zich niet tot het gazon, maar strekt zich uit over het hele erf. Als er kleine struiken op de grond liggen in de buurt van een boom of op een deel van uw erf, kan dit toestel ze gemakkelijk verwijderen. Of u nu een oprit met groen wilt afbakenen of een rond gazon dat uw tuin siert, met de bosmaaier krijgt u een afwerking van hoge kwaliteit.

Batterij-bosmaaiers: voor gebruiksgemak
De accutrimmer is een vrij gemakkelijk hanteerbaar tuingereedschap. In tegenstelling tot thermische modellen, waarbij u vóór gebruik olie en benzine moet tanken, werkt het accumodel zodra de accu is opgeladen. Daarna hoeft u alleen nog maar de montage van de onderdelen te controleren, het te ontruimen gebied aan te wijzen en de werkzaamheden uit te voeren.

Batterij-bosmaaiers: voor onderhoudsgemak
De accu-bosmaaier is niet alleen gemakkelijk in het gebruik, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk. Het enige wat u hoeft te doen, is het materiaal dat in direct contact komt met de vegetatie, schoon te maken en alle spatten die het handvat kunnen bereiken, weg te vegen. De draden en stalen messen moeten respectievelijk worden vervangen en geslepen wanneer zij hun werk niet meer naar behoren kunnen doen.

Accu-bosmaaier: voor zijn lage geluidsniveau
Dit is ook een van de belangrijkste voordelen van een accu-bosmaaier: het is een vrijwel geruisloos apparaat dat geen storende geluiden maakt. Dit is niet het geval bij thermische modellen, waar gehoorbescherming nog steeds wordt aanbevolen. Zelfs als u uw gazon ’s nachts onderhoudt, zult u uw buren niet storen als u genoeg licht hebt om niet blindelings te werken.

De verschillende merken accu-bosmaaiers

Naar onze mening zijn de beste merken accubosmaaiers in 2022 :

Greenworks

Greenworks is een jong Europees merk dat tuingereedschap ontwerpt dat op batterijen werkt om de koolstofuitstoot in de atmosfeer te beperken. In zijn catalogus biedt hij niet minder dan tien accu-bosmaaiers aan die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Stihl

Stihl accu-bosmaaiers genieten een goede reputatie op de Franse en Europese markt. Dit Duitse merk is een referentie op het gebied van tuingereedschap. Het is jammer dat de meeste Stihl bosmaaiers thermisch of met snoer zijn.

Bosch

De Duitse reus Bosch behoeft geen introductie: het is een echte referentie in de wereld van tuingereedschap en -uitrusting. Afgezien van enkele high-end modellen zijn de Bosch accu-bosmaaiers gericht op het grote publiek.

Toro

Toro is een wereldberoemd Amerikaans merk dat vooral actief is op het gebied van tuinarchitectuur. Naast grasmaaiers hebben ook de accu-bosmaaiers van Toro een uitstekende reputatie.

Einhell

Einhell is ook een Duitse fabrikant die erin geslaagd is een groot deel van de Europese doe-het-zelf- en tuinonderhoudsmarkt in handen te krijgen. Deze goedkope accu-bosmaaiers zijn erg populair bij huiseigenaren die een eenvoudig, maar doeltreffend en duurzaam gereedschap willen.

Hoeveel kost een accu-bosmaaier?

Onderstaand diagram zal u helpen om een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: € 80 tot € 200
  • Middenklasse: € 200 tot € 400
  • Top of the range: + meer dan €400

Tips

Om de draad van een accu-bosmaaier te vervangen.

Door de snijkop los te schroeven, kunt u de spoel en de ring verwijderen om de oude draad gemakkelijk te verwijderen. Houd het uiteinde van de nieuwe draad op de nok van de spoel en wikkel het dan op de boven- en onderkant van de spoel. Steek vervolgens beide uiteinden van de draad in de gaten in de ring en plaats de spoel terug in de snijkop. De lengte van de draad zal zich automatisch aanpassen aan de spoel.

Om een accu bosmaaier te gebruiken op hoog gras.

Als u hoog gras in uw tuin hebt, moet u dat eerst maaien. Ga dan met de accutrimmer over beide kanten. Met andere woorden, u houdt dezelfde richting aan, maar passeert de machine van links naar rechts en dan van rechts naar links. Dit is tijdrovender omdat het twee keer zoveel werk kost, maar het is de manier om een mooi uitziend gazon te krijgen.

Hoe draag je een accu bosmaaier op de juiste manier.

Batterij-aangedreven bosmaaiers worden meestal geleverd met een schouderharnas. Dit verdeelt het gewicht van de machine gelijkmatig en maakt haar gemakkelijker te hanteren. Om de lengte in te stellen, moet u ervoor zorgen dat u niet naar voren of iets naar achteren hoeft te leunen wanneer de maaikop het gazon raakt. U moet te allen tijde uw rug recht houden en het harnas dienovereenkomstig aanpassen.

Om een accu bosmaaier met een mes goed te gebruiken.

Omdat de snijkop van een accu-bosmaaier met een snoer of mes tegen de klok in draait, moet u van links naar rechts werken om de beste snede te krijgen. Zorg er altijd voor dat u het blad voor u draait, dit voorkomt ongelukken. Professionele tuiniers raden ook aan om halve cirkels te maken om sneller te werken.

Om voorgoed van de bramen af te komen.

De beste manier om voorgoed van braamstruiken af te komen, is om met een snoeischaar de stronk met de hand op te sporen en af te knippen. U kunt hiervoor ook een beroep doen op uw accu-bosmaaier met blad, maar eerst moet u de stronk lokaliseren, zodat u hem met alle aangroei die erbij hoort, op maat kunt maaien.

FAQ

Hoe krachtig is een accu-bosmaaier?
Het vermogen van een accu-bosmaaier wordt gemeten in volt en hangt nauw samen met de kwaliteit van de accu zelf. Daarom biedt in instapmodellen een vermogen van 18 V een comfortabel gebruik. Als u op zoek bent naar gereedschap voor tuin- en tuinonderhoud, hebt u ten minste 40 V nodig.

Hoe vervang ik het snoer van een accu-bosmaaier?
Om de draad in uw accu-bosmaaier te vervangen, verwijdert u de ring en de spoel van de maaikop. Verwijder de oude draad en wikkel de nieuwe draad rond de boven- en onderkant van de spoel. Steek vervolgens de twee uiteinden van de draad in de gaten in de ring en wikkel de assemblage opnieuw zodat de draad zich automatisch aanpast aan de snijkop.

Hoe start ik een accubosmaaier?
Het starten van een accu-bosmaaier is heel eenvoudig: druk gewoon op een knop of schakelaar en de machine start. Controleer echter vóór gebruik of de batterij vol is, of de onderdelen goed zijn bevestigd en of de te ontruimen ruimte vrij is van gevaarlijke stoffen. Dit maakt deel uit van de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen alvorens dit soort apparatuur te gebruiken.

Welk gereedschap gebruik je om bramen te snijden?
Allereerst is het belangrijk te weten dat bramen, afhankelijk van het feit of ze klein of groot zijn, een bepaald type accu-bosmaaier vereisen. Modellen met een draadsnijkop kunnen kleine bramen aan, maar als de bramen hard en consistent zijn, hebt u een model met een stalen mes nodig, aangezien de draad bij contact kan worden doorgesneden.

Vergelijkbare berichten