Gardena staat al vele jaren bekend om zijn innovatieve, kwalitatief hoogwaardige en visueel aantrekkelijke elektrische apparaten. De ervaren leverancier heeft zich ook gespecialiseerd in elektrische grasmaaiers en met de PowerMax 1200/32 heeft Gardena opnieuw bewezen dat het bedrijf met recht tot de marktleiders behoort.

Tuinbezitters waarderen deze elektrische maaier in het bijzonder omdat het een eenvoudig te bedienen tuinhulpje is met een aantal praktische functies. Dankzij de krachtige PowerPlus motor is de PowerMax serie de ideale grasmaaier voor gazons tot 300 m². Gardena heeft zelfs een oplossing bedacht voor het probleem van de kabel, die langs de giek wordt geleid, zodat hij het maaien niet hindert.

Als u als hobbytuinier op zoek bent naar een Gardena PowerMax 1200/32 test, is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de websites van consumententijdschriften. Wij hebben dit werk voor u gedaan en laten u zien of er al een test voor de Gardena PowerMax 1200/32 bestaat.

Gardena PowerMax 1200/32 Test

GARDENA PowerMax 1200 - 32

Tot nu toe is de Gardena PowerMax 1200/32 nog niet getest door officiële tijdschriften. We hebben in het hele gebied rondgekeken, maar niets gevonden.

Dit is waarschijnlijk te wijten aan een gebrek aan vraag van de kant van de consumenten. Elektrische grasmaaiers worden immers van tijd tot tijd getest. Als er een Gardena PowerMax 1200/32 test opduikt, zullen we deze sectie bijwerken. Inclusief de resultaten en links naar de verslagen.

In onze grote gids over het onderwerp elektrische grasmaaiers tonen wij aanbevolen apparaten: Elektrische grasmaaier test & vergelijking

Lees ook: Grasmaaier kopen ? Beste grasmaaiers van 2022 overzicht

Gardena PowerMax 1200/32 aanbieding

  • Grote tractie: Krachtige motor voor nauwkeurig gazonmaaien, ideaal voor kleine en middelgrote tuinen tot 300 m² gazonoppervlak
  • Efficiënt snijden en vangen: Alles landt direct in de grasvangbak
  • Centrale hoogteverstelling: eenvoudige maaihoogteverstelling met het QuickFit-systeem
  • Ergonomisch gevormde handgrepen: ErgoTec-handgrepen om gemakkelijk te duwen in een natuurlijke handpositie
  • Leveringsomvang omvat: 1x Gardena PowerMax 1200/32

Bekijk de dagprijs

Korte check: Gardena PowerMax 1200/32 aanbevolen?

GARDENA PowerMax 1200 - 32 Elektrische Grasmaaier
We zullen nu de technische gegevens nader bekijken in onze snelle controle. De elektrische grasmaaier overtuigt door zijn snelle montage en zijn lage gewicht. In tegenstelling tot benzinemodellen, kunt u dit model bedienen met een stroomkabel.

Productgegevens:

  • 1.200 watt krachtige elektrische motor
  • Geschikt voor oppervlakken tot 300 m²
  • Zaaghoogte 20 tot 60 mm (QuickFit-systeem)
  • Snijbreedte 32 cm
  • 30 liter opvangzak
  • Opvouwbaar stuur
  • Ergonomische handgreep
  • Slechts 8,3 kg licht

Als u een klein gazon heeft en de maaier mag niet veel kosten, dan is de Gardena PowerMax 1200/32 wellicht iets voor u. Zijn naam verraadt belangrijke sleutelgegevens. Hij maait met 1.200 watt, die uit het stopcontact komen. Het heeft een maaibreedte van 32 cm. Gardena biedt ook modellen met meer vermogen en een groter werkgebied.

Hier gaat het om het kleinste model, dat u een eenvoudige maaihoogteverstelling tussen 20 en 60 mm biedt. Dicht bij de rand maaien is mogelijk dankzij de gazonkam. De stekken worden verzameld in de vangzak (30 liter). Dankzij de vulstandindicator weet u wanneer het tijd is om hem te legen. Een mulchfunctie is niet beschikbaar.

Gardena heeft aandacht besteed aan comfort. Bijvoorbeeld, met de ErgoTec handgreep. Aangezien hij slechts 8,3 kg weegt, kan hij gemakkelijk worden geduwd, zelfs door zwakkere mensen. Het enige nadeel: u hebt een verlengsnoer nodig, want de PowerMax 1200/32 is alleen voorzien van een stekker. U zult niet ver komen zonder een kabeltrommel of iets dergelijks, maar dit is standaard bij de meeste fabrikanten.

Voordelen

  • Lichtgewicht
  • Compacte afmetingen
  • Geschikt voor kleine gazons
  • Sterke prijs-prestatieverhouding

Nadelen

  • Heeft geen kabel (verlenging absoluut noodzakelijk)
  • Behuizing uitsluitend van kunststof
  • Kleine snijbreedte
  • Gemiddeld motorvermogen

Onze mening
Op basis van de productinformatie van de fabrikant vinden wij de Gardena PowerMax 1200/32 een goede elektrische grasmaaier. Je moet alleen weten waar het voor bedoeld is.

Hij kan zeker meer dan de aanbevolen 300 m² maaien. U zult dan echter een nog langere kabelverlenging nodig hebben. Door zijn compactheid kan hij ook op moeilijk bereikbare plaatsen snijden.

Zijn lichte gewicht is een voordeel zolang u geen oneffen terrein hebt. Daar zou een sterk zwaartepunt op zijn plaats zijn. De Gardena PowerMax 1200/32 is dus gericht op kleine voortuinen en weiden die u regelmatig wilt maaien. Zonder het milieu te schaden en de buren lastig te vallen met hoge geluidsniveaus.
Gardena PowerMax 1200 32 Vergelijking

Beoordelingen, meningen en ervaringen over de Gardena PowerMax 1200/32

Als u op zoek bent naar meningen en ervaringen over de Gardena PowerMax 1200/32, raden wij u aan te zoeken op videoplatforms zoals YouTube. We hebben daar gezocht naar getuigenissen van bestaande kopers. U kunt ook vaak beoordelingen en meningen van eerdere kopers vinden in online winkels zoals bol.com, Obi en Hornbach.

Verdere onderwerpen & extra info

Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen over de Gardena PowerMax 1200/32. Het gaat om de gebruiksaanwijzing en de reserveonderdelen.

Waar kan ik de gebruiksaanwijzing van de PowerMax 1200/32 vinden?

Kijk maar eens op de website van de fabrikant (zie hier). Het kan worden gedownload als een PDF-bestand. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste versie te kiezen. In de handleiding worden alle functies en instellingen in detail uitgelegd.

Waar kan ik vervangende messen kopen?

Bijvoorbeeld bij bol.com en andere online winkels. Daar hoeft u alleen maar te zorgen dat de messen op uw model passen. Er zijn originele messen van Gardena en soms ook iets goedkopere van andere fabrikanten.
Gardena PowerMax 1200 32 test winnaar

Conclusie over de Gardena PowerMax 1200/32

Samenvatting
De Gardena PowerMax 1200/32 is een elektrische grasmaaier voor kleine tuinen. Dankzij het compacte ontwerp kan het gras onder bijna elke hoek worden gemaaid. De hoogteverstelling gebeurt via het stelwiel. Dus je hoeft niets aan de messen te veranderen.

Het lage gewicht past bij het slanke ontwerp. In het algemeen is het zeer handig en gemakkelijk te hanteren. We konden geen Gardena PowerMax 1200/32 test vinden. Er zijn echter talrijke veldrapporten en beoordelingen. Op basis hiervan heeft het een “goed” tot “zeer goed” rating verdiend.

Wij bevelen deze elektrische grasmaaier aan voor gebruik tot 300 m². Vergeet niet om tegelijkertijd een verlengkabel of kabelhaspel te bestellen.

Vergelijkbare berichten