Einhell Mini HandcirkelzaagNaast de Bosch PKS 16 Multi-Handcirkelzaag is ook de Einhell TC-CS 860 Kit* Mini-Handcirkelzaag een van de best verkochte mini-cirkelzagen bij Amazon.

Dit artikel legt het verschil uit tussen de twee modellen en de kenmerken en functies van de Einhell mini-cirkelzaag. Dit vooraf: Het overtuigt met een eenvoudige bediening, a grote accessoireset alsook door een algemeen goede kwaliteit.

Alle details en onze definitieve Beoordeling van de Einhell Mini Handcirkelzaag Lees er hieronder meer over:

Einhell Mini Handcirkelzaag

In het begin de belangrijkste gegevens en functies in één oogopslag:

Stroomverbruik: 450 Watt
Stationair toerental: 6.000 min-1
Max. zaagdiepte: 23 mm
Diameter van het zaagblad: 85 mm
Gewicht ongeveer: 2.0 kg
Omvang van de levering: Zaag, koffer, 3 zaagbladen (universeel, fijngetand, diamantzaagblad), schulpgeleider

Prestaties en functies

De Einhell mini handcirkelzaag wordt aangedreven door een 450 watt motor (stationair toerental: 6.000 min-1). De zaagbladdiameter is 85 mm, wat resulteert in een maximale zaagdiepte van 23 mm resultaten. Dit is een duidelijk voordeel ten opzichte van de Bosch PKS 16 met max. 16 mm.

De snijdiepte is ook traploos instelbaarwat zeer praktisch is, omdat daarmee enerzijds groeven kunnen worden gesneden, maar anderzijds ook kleine Invallende sneden kan worden gemaakt. Dit laatste kan zeer nuttig zijn voor bijvoorbeeld het maken van uitsparingen voor moffen of voor ventilatieschachten, enz.

Met de hulp van de Parallelle stop kunt u ook over een langere afstand relatief precies snijden.

Schaduwspleetzaag – Ja of Nee?

Kleine handcirkelzaagjes zijn populair voor het gelijkmatig afzagen van gelegd laminaat op de muur (schaduwvoeg). Wel moet gezegd worden dat de hier gepresenteerde Einhell mini handcirkelzaag hiervoor niet 100% geschikt is. De belangrijkste reden hiervoor is de vleugelmoer waarmee u de snijdiepte instelt. Hij steekt vrij ver uit, zodat je niet dicht genoeg bij de muur zou kunnen komen om een kleine schaduwvoeg van 1 of 1,5 cm te maken.

Met een beetje creativiteit moet de ambitieuze doe-het-zelver echter een manier vinden om ook met deze zaag kleine schaduwopeningen te maken (bv. de vleugelmoer vervangen door een andere moer).

3 zaagbladen, koffer en schulpgeleider

De leveringsomvang van de Einhell mini handcirkelzaag is zeer overtuigend. Naast de zaag zelf, zijn er 3 zaagbladen (universeel, fijngetand, diamantzaagblad), een bijpassende koffer en een Scheurhek opgenomen in de leveringsomvang.

Conclusie – Einhell Mini Handcirkelzaag TC-CS 860

De Einhell Mini Handcirkelzaag TC-CS 860 Kit* overtuigt op het gebied van kwaliteit, flexibiliteit en accessoires. Ondanks het feit dat het zaagblad niet gecentreerd is (wat goed is voor het maken van schaduwvoegen), kunnen kleine schaduwvoegen niet gemakkelijk worden gemaakt.

Hier zit de vleugelmoer voor de snijdiepte-instelling in de weg. Maar als je daarmee kunt leven, krijg je een goede en degelijke mini-cirkelzaag voor weinig geld.

Vergelijkbare berichten