Wat is volgens jou het duurste fruit ter wereld en hoeveel kost het? De lijst van de meest exclusieve vruchten ter wereld vindt u hier.

duurste vruchten ter wereld
In Japan worden vruchten verkocht als kostbare schatten… [Foto: EQRoy/ Shutterstock.com]

Wat sommige mensen uitgeven voor een bepaalde vrucht is echt sensationeel. Enkele duizenden euro’s zijn niet ongewoon. Maar dan zijn de vruchten geen gewone supermarktproducten, maar unieke stukjes perfectie. In andere culturen, zoals Japan, worden ze bijna beschouwd als een statussymbool, vooral wanneer de exclusieve vruchten als geschenk worden gegeven. Maar niet alleen het uiterlijk van de dure vrucht moet overtuigend zijn. Ook aan de smaak worden de hoogste eisen gesteld, met name wat betreft zoetheid en zuurgraad. Wij hebben hieronder de top 10 van duurste vruchten ter wereld voor u samengesteld.

Inhoud

  • 10e Boeddha Peer
  • 9. sekai ichi apple
  • 8. decopon
  • 7. sembikiya queen strawberry
  • 6. vierkante watermeloen
  • 5. ananas uit de Verloren Tuinen van Heligan
  • 4. taiyo no tamago mango
  • 3. robijnrode Romeinse druiven
  • 2. densuke watermeloen
  • 1. yubari meloen

10. buddha peer

Een echte blikvanger: een peer in de vorm van een zittende Boeddha! Deze bijzondere peer komt uit China, waar een boer genaamd Hao op het idee kwam om jonge peren in plastic kistjes te verpakken in de vorm van zittende boeddha’s. Als ze groeien, vullen ze elk gat in de doorzichtige plastic container. Volgens het geloof van sommige Chinese fijnproevers geeft het eten van de vrucht je onsterfelijkheid. We weten niet zeker of onsterfelijkheid kan worden gekocht voor 9 dollar, want dat is de prijs van deze specifieke vrucht.

Boeddha peer
Een absolute blikvanger en bijna te lekker om op te eten: de Boeddha-peer [Foto: Mkneip/ Shutterstock.com]

9. sekai ichi apple

Als u denkt dat deze appel op de foto er eigenlijk heel gewoon uitziet, bijna zoals de waren uit de plaatselijke supermarkt, dan zult u zich ten laatste bij het zien van de prijs realiseren dat deze appel waarschijnlijk toch iets bijzonders is. Deze zeldzaamheid uit het noorden van Japan kost een indrukwekkende 21 US dollar per stuk. Met een gewicht tot een kilo zijn deze appels echter ook aanzienlijk groter en zwaarder dan hun normale familieleden.

Sekai Ichi appels
Sekai-Ichi appels wegen ruim 1 kg en kosten maar liefst US$21 per stuk. [Foto: Zigzag Mountain Art/ Shutterstock.com]

8. dekopon

Deze citrusvrucht is iets heel bijzonders en wordt beschouwd als de lekkerste citrusvrucht ter wereld. Inheems in Japan, wordt daar sinds 1972 geteeld en wordt nog steeds alleen daar gevonden. Dekopons zijn groter dan normale sinaasappels of mandarijnen en hebben ook geen pitten. Voor een doos van zes vruchten moet u ongeveer 80 dollar betalen.

Citrusvruchten Dekopon
De Dekopon wordt beschouwd als de lekkerste citrusvrucht ter wereld. [Foto: Darren Kurnia/ Shutterstock.com]

7. sembikiya queen strawberry

De aanblik van deze fruitige schoonheid kan je alleen maar doen watertanden. De perfecte vorm en kleur van deze koningin van de aardbeien maken haar tot een echte delicatesse in Japan. Een pakje van deze vruchten (met 12 perfecte aardbeien) kost een fikse 85 US dollar.

Aardbei Sembikiya Koningin
De koningin van de aardbeien: Sembikiya Koningin! Perfectie in vorm en kleur [Foto: Tiep.Nguyen/ Shutterstock.com]

6. vierkante watermeloen

Nee, deze watermeloen komt niet uit een tekenfilm. In Japan, het land van de exclusieve vruchten, groeien deze meloenen in geprefabriceerde vierkante vormen zodat de vrucht uiteindelijk deze vorm aanneemt. Je moet echter wel kunnen betalen voor deze bijzondere verschijning – met 800 US dollar kun je ook een trotse eigenaar worden, want sinds 2014 worden deze vruchten ook naar het buitenland geëxporteerd.

Watermeloen vierkant
De vierkante, piramide- of zelfs hartvormige meloenen kosten tot 800 dollar. [Foto: nutua/ Shutterstock.com]

5. ananas uit de Verloren Tuinen van Heligan

Raad eens waar deze exclusieve ananas groeit? Cornwall in het Verenigd Koninkrijk is waarschijnlijk niet wat u in gedachten had, maar het is toch de thuisbasis van deze bijzondere ananas. Het is trouwens ook de enige plaats in heel Europa waar ananas wordt geteeld. Het feit dat de plant zulke exotische vruchtjes laat rijpen op een plaats die niet bepaald tropisch is, zoals Engeland, is vermoedelijk te danken aan de paardenurine die onder andere wordt gebruikt om de planten te voeden. Een van de zeldzame vruchten zou tot 1000 dollar kosten.

Verloren Tuinen van Heligan Ananas
De exclusieve ananas uit de Verloren Tuinen van Heligan groeit in Cornwall in Groot-Brittannië [Foto: Thomas Marchhart/ Shutterstock.com]

4. taiyo no tamago mango

Deze mango wordt vertaald als “ei van de zon”, wat hij te danken heeft aan zijn vorm. Deze exoot komt ook uit Japan, maar wordt nu ook in de VS gekweekt. Je kunt het origineel echter alleen in Japan krijgen en je zou 3.000 US dollar per exemplaar moeten betalen om de zoetheid van deze mango te proeven.

Mango Taiyo no Tamago
Het “Ei van de Zon” kost maar liefst 3.000 dollar… [Foto: DronG/ Shutterstock.com]

3e Ruby Roman Grapes

Natuurlijk komen de duurste druiven ter wereld – u raadt het al – ook uit Japan. Een druif is bijna zo groot als een pingpongbal en er zitten ongeveer 30 van die kleine vruchtjes aan een wijnstok. De prijzen variëren; in 2011 werd een tros druiven geveild voor meer dan 5.000 euro.

Druiven Ruby Roman
Een Ruby Roman druif is bijna zo groot als een pingpongbal. [Foto: SofART/ Shutterstock.com]

2. densuke watermeloen

Vierentwintig pond in gewicht is duidelijk anders dan conventionele watermeloenen. In Japan worden jaarlijks niet meer dan 10.000 exemplaren geteeld. Qua prijs staat deze meloen dichtbij de top van onze ranglijst – je moet een forse 6.000 US dollar neerleggen om ervan te kunnen genieten.

Densuke watermeloen
De Densuke watermeloen kost maar liefst 6000 dollar per stuk. [Foto: retirementbonus/ Shutterstock.com]

1. yubari meloen

De duurste vrucht ter wereld is deze meloen uit Japan. Je moet een ongelofelijke 23.000 dollar betalen voor deze vrucht. De vruchten worden individueel verzorgd terwijl ze groeien, hebben een klein hoedje om ze tegen de zon te beschermen en worden zelfs dagelijks gemasseerd. Of dit nog normaal is, moet iedereen voor zichzelf uitmaken.

Meloen Yubari
Voor de Yubari meloen moet 23.000 US$ betaald worden [Foto: Kim han bit/ Shutterstock.com]

Het hoeft niet altijd duur te zijn, vind je het ongewone net zo interessant? Dan moet je eens kijken naar deze 5 vruchten waar je zeker nog niet van gehoord hebt.

Vergelijkbare berichten